Limburg loopt warm op eerste Warmathon in Genk

dinsdag 18 december 2018
Foto: Studio Brussel - © VRT 2018

Vandaag werd de eerste Warmathon gelopen in het Molenvijverpark in Genk. De eerste Warmathon was meteen een schot in de roos. In totaal liepen 5776 Limburgers warm voor hun zelfgekozen goed doel. Zo liepen ze maar liefst 71 787 euro bij elkaar.

De Warmathon in Genk was meteen ook de eerste Warmathon in het rijtje voor Steven Van Lint uit Meise. Hij loopt deze week alle 6 de Warmathons mee voor Kom op tegen Kanker. Hij noemt zijn sportieve actie Manonnamie For Life als eerbetoon aan zijn mama (Nonna) en schoonmama (Mamie). Zijn mama stierf 10 jaar geleden aan kanker en zijn schoonmama verloor deze zomer na 5 jaar de strijd tegen deze vreselijke ziekte. Een heel hevige en intense periode voor de familie waarop Steven besliste het onderste uit de kan te halen en minstens 90 kilometer in totaal te lopen op alle Warmathons. Hij wil zichzelf sportief uitdagen, centjes in het laatje brengen en het onderzoek naar kanker een financieel duwtje in de rug geven. Het wordt fysiek een zware opdracht, maar met dat beetje morele kracht van bovenaf hoopt hij dat het lukt.

Extra steun
Vanaf dit jaar kan iedereen zijn zelfgekozen goed doel nog een extra duwtje in de rug geven door de bijdrage te verhogen. De basisinschrijving voor de Warmathon kost 15 euro. Wie extra gemotiveerd is kan bij de inschrijving nog een vrij bedrag naar keuze toevoegen dat rechtstreeks naar een zelfgekozen goed doel gaat. In totaal liepen zo alle deelnemers van de eerste Warmathon in Genk voor hun zelfgekozen vzw 71 787 euro bij elkaar.

De Warmathon reist de komende dagen nog door naar Leuven, Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge. Alle edities zijn intussen volzet.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers