Linda De Win emotioneel bij verplicht afscheid van 'Villa Politica': 'Bedankt voor alles'

donderdag 1 juli 2021

Een bijzondere 'Villa Politica' vanmiddag. Niet alleen de laatste live-uitzending vanuit het parlement voor dit seizoen, maar ook de allerlaatste voor journaliste Linda De Win. Zij moet verplicht met pensioen. Een harde dobber, zo bleek in de live-uitzending.

Politici uit alle hoeken verrasten Linda De Win met bloemen of felicitaties. 15 jaar lang was ze de pitbull van de Wetstraat én het gezicht van 'Villa Politica'. Iedere week kwam ze twee keer live vanuit onze parlementen en klampte ze politici aan voor een kritisch interview. Meer dan eens probeerden die te ontsnappen aan haar moeilijke vragen.

Het verplichte afscheid valt haar zwaar, zo vertelde ze nog onlangs in het Nieuwsblad: 'Waarom zou ik willen stoppen? Ik doe het nog graag, en ook niet slecht blijkbaar, anders wat ik er al wel afgehaald', aldus De Win. Net als andere VRT-monumenten zoals Michel Wuyts, Frank Raes of Martine Tanghe moet Linda De Win verplicht met pensioen. De nieuwe VRT-top maakt geen uitzonderingen meer, iets wat Frank Raes nog wel gekregen heeft, tot nu. En zo komt er abdrupt een einde aan haar carrière. 

Tijdens haar laatste 'Villa Politica' richtte VRT NWS-collega Michaël Vandroogenbroeck nog enkele mooie woorden aan het adres van De Win. Hij citeerde een strofe uit een liedje van Will Tura: 'Het leven is soms dwaas. Het is wel jammer, maar helaas. Zij en ik, wij gingen uit elkaar.' Heel toepasselijk natuurlijk, waarna Linda De Win ook zeer emotioneel reageerde.


Herbekijk hieronder hoe Linda De Win afscheid neemt van de kijker:

 


Lees ook:
Karl Vannieuwkerke, Renaat Schotte en Ruben Van Gucht volgen in 2022 Michel Wuyts op
Michel Wuyts is begonnen aan laatste (?) Ronde van Frankrijk
Met pensioen! Michel Wuyts had 'meer erkentelijkheid' van VRT verwacht

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers