'Luchthaven 24/7' vat post achter de schermen van Brussels Airport

dinsdag 12 april 2022
Foto: Eén/VRT - © 100.000Volts 2022

In het nieuwe 'Luchthaven 24/7' duikt Eén achter de schermen van Brussels Airport. De makers van de reeks kregen uitzonderlijk toegang tot heel wat diensten in de luchthaven: de wereld van de luchtvaartpolitie en douane, de controletoren van skeyes en het APOC, het operationele zenuwcentrum van de luchthaven, de vrachtafdeling Brucargo, maar ook het splinternieuwe Animal Care & Inspection center, en de medische hulpdiensten van de luchthaven de luchthavenbrandweer.

'Luchthaven 24/7' brengt een nooit gezien verhaal van een luchthaven die na de zwaarste COVID-19-periodes weer bruist zoals voorheen. Een verhaal over personeelsleden die gebeten zijn door de unieke luchtvaartmicrobe, en zich dag na dag inzetten om passagiers en goederen van over de hele wereld vlot en veilig op hun bestemming te brengen.


Aflevering 1 (woensdag 27/4)
De douane heeft een passagier aangetroffen met een grote hoeveelheid heroïne in zijn bagage. De vlucht naar Afrika wordt geladen en kan op tijd vertrekken. In de vertrekhal wordt een dame geholpen, ze heeft al twee keer haar vlucht gemist omdat ze haar online COVID-19-documenten maar niet ingevuld krijgt.

Drie specials van 'Luchthaven 24/7' in juli

Aflevering 10 (maandag 4/7)
Na de eerste lockdown in 2020 wordt een groot deel van de vliegtuigvloot vanonder het stof gehaald en worden er opnieuw vluchten aangeboden naar vakantiebestemmingen. Het personeel van Brussels Airport mag eindelijk terug aan het werk, al is het wennen aan de nieuwe coronamaatregelen.

Aflevering 11 (11/7)
In de kerstperiode van 2020 zijn de reisbeperkingen opnieuw verscherpt, een reiziger uit de Verenigde Staten mag het land niet in om zijn neef te bezoeken. Een minderjarige passagier die alleen reist, dreigt haar connectievlucht te missen en het luchthavenpersoneel zet alles op alles om haar op het vliegtuig te krijgen. De luchthavenpolitie controleert in de vertrekhal de bagage van passagiers op springstoffen en er wordt een onbemande rugzak aangetroffen die door de explosievenhond moet worden gecontroleerd.  

Aflevering 12 (18/7)
Een tweede coronagolf zorgt opnieuw voor een daling van het personenverkeer in de luchtvaart. Door de geldende coronamaatregelen moet een groep transitpassagiers de nacht doorbrengen in de transitzone. Een Afrikaanse passagier in doorreis mag evenmin de luchthaven verlaten. Een piloot die al een lange tijd niet meer heeft gevlogen, bereidt zich voor op haar eerste vlucht sinds de lockdown. Op de tarmac is het puzzelen met de vliegtuigen die in de COVID-19-periode langere tijd aan de grond blijven.

'Luchthaven 24/7' is een programma van 100.000Volts voor Eén.

'Luchthaven 24/7', vanaf 27 april elke woensdag om 20.40 uur op Eén.

DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers