Lynn Van den Broeck neemt je mee op culinaire reis langs de lekkerste adresjes in 'Vlaamse Klassiekers'

zaterdag 8 februari 2025
Foto: njam! - © Studio 100 2025

Stoofvlees met frietjes, een heerlijke vol-au-vent of paling in 't groen. Wat bestel jij altijd op restaurant? Met 'Vlaamse Klassiekers', het nieuwe programma van njam!, kan je die authentieke gerechten nu ook thuis bereiden – precies zoals in de beste brasserieën.

Vanaf zondag 9 februari neemt presentatrice en actrice Lynn Van den Broeck de kijker mee op een culinaire reis langs de lekkerste adresjes van Vlaanderen om er een klassieker van de kaart klaar te maken.


Van brasserie tot bord
In elke aflevering bezoekt Lynn twee gerenommeerde brasserieën waar de chef telkens één van zijn favoriete Vlaamse klassiekers stap voor stap bereidt. Van de basis tot de afwerking – onze chefs geven al hun keukengeheimen prijs. Presentatrice Lynn steekt mee de handen uit de mouwen, als volwaardige souschef, en noteert naarstig alle tips & tricks in haar receptenboek.
'Met 'Vlaamse Klassiekers' willen we mensen inspireren om hun favoriete gerechten van op restaurant ook thuis te bereiden', vertelt Lynn. 'Als gepassioneerde hobbykok sta ik te popelen om mijn receptenboekje te vullen met het beste uit onze bistronomie.'

Een unieke blik achter de schermen
Lynn neemt de kijker mee naar charmante culinaire hotspots zoals Mémé Gusta in Gent, Silo’s in Boortmeerbeek en Bistro Monroe in Antwerpen. Naast de gezellige sfeer van het restaurant krijgt de kijker een unieke blik achter de schermen. Samen met de chefs ontleedt Lynn Vlaamse klassiekers zoals stoofvlees op grootmoeders wijze, het smakelijkste vispannetje, de lekkerste garnaalkroketten en old school kalfstong in madeirasaus.


Aflevering 1: Stoofvlees (Mémé Gusta, Gent) en kabeljauwhaasje (De Zwaan, Hasselt)
Aflevering 2: Vol-au-vent (De Vijfhoek, Sint-Katelijne-Waver) en paling in ’t groen (Silo’s, Boortmeerbeek)
Aflevering 3: Gehaktbrood (Fortuin, Kontich) en vispannetje (Vers Namur, Blanden)
Aflevering 4: Konijn met pruimen (Père et Mère, Diksmuide) en kalfstong in madeirasaus (Steendam 66, Gent)
Aflevering 5: Steak tartaar (Bistro Monroe, Antwerpen) en garnaalkroketten (De Kruidenmolen, De Haan)

Helemaal restaurantwaardig!
'Vlaamse Klassiekers' is vanaf zondag 9 februari wekelijks te zien op njam!. Mis het niet en laat je inspireren door de authentieke Vlaamse keuken en verras binnenkort familie en vrienden bij je thuis met eenvoudige, smaakvolle en restaurantwaardige gerechten!

'Vlaamse Klassiekers', vanaf 9 februari elke zondag om 11.00, 16.00 en 23.00 uur op njam!.

DOSSIER: Voorjaar 2025: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted VIPS' (AVROTROS)

Renée Fokker en Ortál Vriend, Mart Hoogkamer en Chahid Charrak, Willem Voogd en Britte Lagcher, Roxanne Kwant en Duncan Tromp, Géza Weisz en Dio, en het opsporingsteam blikken terug op hun avontuur in 'Hunted VIPS'. Ze bespreken hun hoogte- en dieptepunten en lichten de keuzes toe die ze hebben gemaakt of hadden moeten maken. Is hun vlucht verlopen zoals ze hadden verwacht?

'After the Hunt', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers