Minder onderbrekingen voor reclame op vtm

vrijdag 24 augustus 2012

Donderdag werd voor pers en adverteerders de najaarspresentatie van de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) gehouden. Het moederbedrijf van vtm, 2BE en Vitaya steekt niet onder stoelen of banken dat het een hete herfst wordt, maar innoveert wel.

Belangrijkste vernieuwing is ongetwijfeld het terugschroeven van het aantal reclameonderbrekingen op vtm. Hoewel dat raar mag klinken voor een commercieel bedrijf, blijkt aan deze beslissing uitgebreid onderzoek vooraf gegaan te zijn. Volgens programmadirecteur Jan Segers geeft de kijker vooral de voorkeur aan reclame tussen de programma's door en heeft hij het niet zo begrepen op onderbrekingen van programma's die hij aan het bekijken is.

Vooral tussen fictieprogramma's zal vanaf september minder reclame te zien zijn. Zo zal bijvoorbeeld de dagelijkse soap 'Familie' nog maar één keer voor reclame onderbroken worden, waar dat vroeger twee keer was.

Uitgesteld kijken
Tijdens de najaarspresentatie liet CEO Peter Bossaert ook duidelijk verstaan dat hij met zijn zenders overal aanwezig wil zijn. Hij geeft aan te weten dat niet iedereen alle programma's live bekijkt en dat een bedrijf als VMMa hier op inspeelt en voluit aan deze evolutie wil meewerken.

Kabeloperator Telenet ligt al langer overhoop met VMMa over het uitgesteld kijken. Meer nog, volgens Telenet CEO Duco Sickinghe praten beide partijen niet meer met elkaar. Vermoedelijk was het stuk in de speech van Bossaert dus een uitgestoken hand om opnieuw rond de tafel te gaan zitten.

Wordt ongetwijfeld (alweer) vervolgd.

Bron: nieuwsblad - eigen berichtLees ook:
Najaar vtm: entertainment, fictie en reality

DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
njp12

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers