Najaar VIER: 'De Kust is Veilig'

donderdag 17 augustus 2017
Foto: VIER - © SBS Belgium 2017

'De Kust is Veilig' op VIER werpt een unieke blik op het leven van de hulpverleners in onze Vlaamse badsteden. Zowel Oostende en Blankenberge, strandredders, Scheepvaartpolitie, de Marine, de zeereddingsdiensten, de lokale politie, medische hulpverleners en de Militaire Luchtmachtbasis Koksijde zorgen er in samenwerking met het Maritiem Reddings- en Co÷rdinatiecentrum voor de juiste bijstand, snelle hulp en vooral een veilige zomervakantie voor toeristen en bewoners.

Programmamaker Stef Soetewey legt er de nadruk op dat deze gloednieuwe achtdelige docureeks de samenwerking in beeld brengt van de verschillende diensten, namelijk 17 verschillende instanties en dat is vrij uniek.


Aan de kust zijn de strandredders het aanspreekpunt voor alle problemen, noodgevallen of ongevallen op het strand. Doordat de bevolking in de zomermaanden vervijfvoudigt, zoals in Oostende en Blankenberge, brengt dit voor de lokale politie de nodige alertheid mee.

De Scheepvaartpolitie Kust is een gespecialiseerde politiedienst die instaat voor een ruim takenpakket en ook een belangrijke taak vervult in het kader van de grenscontrole.

De Zeereddingsdienst van 'Oostende VLOOT' is een hulpverleningsdienst die dieper in zee werkzaam is.

Het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum in Oostende (MRCC) is het centrale meldpunt voor ongevallen op zee, schepen in nood én vermiste kinderen. De dienst blijft de volledige actie tot op het einde volgen en stuurt bij waar nodig is.

In 'De Kust is Veilig' krijgt de kijker een interessant beeld van deze verschillende hulpdiensten.

'De Kust is Veilig', vanaf maandag 28 augustus om 21.30 uur op VIER.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
VIER

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers