Njam! pakt dit najaar uit met culinaire top-gasten in gloednieuw eindejaarsprogramma 'De Eregast'

zaterdag 26 november 2022
Foto: njam! - © Studio 100 2022

Njam! verwent haar kijkers ook dit najaar weer met straffe culinaire content. Kosten noch moeite werden gespaard om de maand december - de meest gastronomische maand van het jaar -, éxtra smakelijk te maken!

In het nieuwe programma 'De Eregast' verblijven de bevriende njam!-chefs Dominique Persoone, Jeroen De Pauw en Peppe Giacomazza samen op een prachtige locatie in het hartje van de Vlaamse Ardennen. In elk van de 4 afleveringen nodigt één van de chefs zijn persoonlijke 'Eregast' uit, en duiken ze vervolgens met z’n 3en de keuken in om samen een driegangenmenu te bereiden voor de Eregast van die dag.



Dominique Persoone kiest voor Peter Goossens - dé Godfather van de Belgische gastronomie - als zijn Eregast. Terwijl Jeroen De Pauw zijn goede vriend en Zweedse topchef Christer Elfving verwelkomt. Peppe Giacomazza kiest voor Sergio Herman, met wie hij niet enkel een innige vriendschap deelt, maar ook een voorliefde voor de Italiaanse keuken. Geen njam! zonder Gert Verhulst, moeten de chefs gedacht hebben. Want voor de laatste, extra feestelijke aflevering nodigen ze niemand minder dan de bezieler van het kookkanaal zelf uit als Eregast.

Met de nodige zenuwen creëren de boys elke dag opnieuw een heerlijk driegangenmenu voor hun gasten. De uitnodigende chef verzorgt telkens het hoofdgerecht terwijl de andere twee instaan voor de andere gangen.

In de eerste aflevering maakt Peppe als voorgerecht een moderne versie van de Italiaanse parmigiana. Dominique verrast met varkensvlees aan’t spit in combinatie met pommes paillasson en witloof, een knipoog naar de klassieke keuken van Peter Goossens. Afsluiten doet Jeroen De Pauw met een trio van Boules de Berlin. Hij laat zich hierbij inspireren door zijn tafelgenoten: hij vult de boules met een klassieke vanillepudding voor Peter, een chocolade panna cotta voor Dominique en een frisse lemon curd voor Peppe.

Naast het koken van een driegangenmenu gaan onze chefs ook op culinaire uitstap met hun eregast doorheen de Vlaamse Ardennen en zetten ze zich neer voor een openhartig gesprek over het leven in en naast de keuken. Verwacht je aan een flinke portie kookinspiratie voor de feestdagen en aanstekelijke televisie over pure vriendschap en een gemeenschappelijke passie voor lekker eten.

Naast het televisieprogramma laat njam! je ook een kijkje nemen achter de schermen bij 'De Eregast'. Dankzij een uitgebreide vlog die je hier al in primeur kan bekijken, geniet je in aanloop naar de feestdagen nu al mee van de ongedwongen sfeer op de tv-set.


'De Eregast', vanaf zondag 27 november om 11.00, 16.00 en 23.00 uur op njam!.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Oorlogsveteraan John Rambo wordt vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis om een speciale opdracht uit te voeren voor het Amerikaanse leger. Hij wordt op verkenningsmissie naar Vietnam gestuurd, om bewijzen te verzamelen dat er nog steeds Amerikaanse soldaten gevangen worden gehouden. Rambo dringt een geheim kamp binnen en slaagt erin één van de krijgsgevangenen te bevrijden. Maar van zodra hij zijn oversten op de hoogte brengt van zijn ontdekking, besluiten die de missie af te blazen en Rambo in de Vietnamese jungle achter te laten. Rambo gaat op de vlucht voor de bewakers van het gevangenkamp, maar denkt er niet aan om zich over te geven. Hij zint op wraak.

'Rambo: First Blood Part II', film uit 1985 met oa. Sylvester Stallone, om 21.50 uur op Veronica.

Dossiers