Programmadirecteur weg bij DPG Media

donderdag 9 januari 2020

Ricus Jansegers is niet langer programmadirecteur van de televisiezenders van DPG Media. Dat meldt Het Nieuwsblad. Aan de Medialaan had Jansegers de leiding over VTM, Q2, Vitaya en CAZ.

Onlangs kondigde DPG Media, een fusie tussen het vroeger Medialaan en De Persgroep, aan dat het tachtig mensen zou ontslaan. Onder hen blijkt dus ook de programmadirecteur televisie te zitten. Ricus Jansegers was programmadirecteur sinds 2014. Daarvoor bekleedde hij die functie ook al bij het toenmalige VT4 en werkte hij in het buitenland.


Jansegers was nog een 'ouderwets' programmadirecteur. Hij was goed in het invullen van klassieke programmaschema's en het beheren van budgetten. DPG Media geeft al langer aan meer te willen inzetten op video en streaming en minder op klassieke, lineaire, televisie. Algemeen directeur radio en tv Dirk Lodewijckx neemt de taken van Jansegers voorlopig over tot er een opvolger is gevonden.

In Het Nieuwsblad zegt Ricus Jansegers dat hij 'met hart en ziel voor de zenders heeft gewerkt' en dat het 'na 6 mooie jaren nu tijd is voor iets anders'.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers