'Safety First' met nieuw seizoen terug op VTM

woensdag 8 oktober 2014

Na een succesvol eerste seizoen, met minstens wekelijks 1 miljoen kijkers, van de sitcom 'Safety First' was het heel snel geweten dat er een tweede seizoen zou gemaakt worden over de verhalen rond de bewakingsfirma van Dirk Porrez (Bruno Vanden Broecke).

In het eerste seizoen leerden de kijkers het team van 'Safety First' kennen als vier bewakingsagenten die niet bepaald uitblinken in bekwaamheid, maar meer in onbekwaamheid, doch zij overleven door hun innige vriendschap. Luc, Smos en Ingrid hebben namelijk één ding gemeen: het respect voor hun 'Head of Security', Dirk Porrez.


Het familiebedrijfje is een kleine speler op de markt, maar daar wil baas Dirk Porrez verandering in brengen. Hij heeft heel ambitieuze plannen die echter niet altijd resulteren zoals hij zou willen. Met de nodige komische toestanden tot gevolg. Dat hij nog steeds nieuwe beveiligingsopdrachten weet binnen te rijven, dankt hij aan het promoten van zichzelf en zijn team.

De dedication en de discipline worden steeds hoog in het vaandel gedragen en in het tweede seizoen wordt de verhaallijn iets dikker gemaakt en speelt de friendship meer dan ook. Zelfs komt er misschien nog een beetje meer.

Head of Security Dirk Porrez wordt gespeeld door Bruno Vanden Broecke, Ben Segers geeft gestalte aan werknemer Luc Turlinckx en Matteo Simoni aan Simon Vos, alias Smos. Ingrid Porrez wordt vertolkt door Ruth Beeckmans.

Een nieuw personage doet ook haar intrede. Porrez woont namelijk terug bij zijn moeder (gespeeld door Sien Eggers) en haar woonkamer wordt het hoofdkwartier van 'Safety First'  en meteen de uitvalsbasis voor beveiligingsmissies.

'Safety First' brengt subtiele humor, maar af en toe ontroert het ook en is geschikt voor een zeer breed publiek.

'Safety First' (nieuw seizoen!), vanaf woensdag 29 oktober om 20.35 uur bij VTM.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Programma waarin Beau van Erven Dorens iedere aflevering twee bijzondere gasten ontvangt in het prachtige Toscane. Beau neemt zijn gasten mee op pad, met de glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en weelderige wijngaarden als decor. De ideale setting voor boeiende gesprekken en leuke activiteiten. Beau ontvangt Davina Michelle en Edwin Evers.

'Casa Di Beau', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers