Sinterklaas komt op 15 november aan in Antwerpen

maandag 3 november 2014

Zes december is nog wel even, maar Sinterklaas is een vooruitziend man en daarom heeft hij in een telegram al laten weten waar en wanneer precies hij dit jaar voet aan wal zal zetten in ons land.

De Sint meldt dat hij op zaterdag 15 november om 13.40 uur met de stoomboot uit Spanje aankomt in Antwerpen.


Traditiegetrouw (maar anders dan vorig jaar!) zal de boot aanmeren tegen het ponton aan het Steenplein. Daar wordt Sinterklaas verwelkomd door Bart Peeters en burgemeester Bart De Wever.

Daarna begeeft de Sint zich met zijn gevolg in de richting van het Steen en vandaar in stoet via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt, waar hij omstreeks 14.45 uur zal arriveren. Vervolgens zal de goedheilig man vanop het bordes van het Schoon Verdiep van het Stadhuis de kinderen en hun mama's en papa's toespreken.

Ketnet en Eén kijken er al naar uit en laten weten dat de feestelijkheden ter plaatse om 13.00 uur beginnen en de rechtstreekse televisie-uitzending op Eén én Ketnet om 13.30 uur. Er is uiteraard weer vanalles te beleven. Zo zorgt onder meer de KetnetBand voor aangepaste sfeer op de Grote markt. De Ketnet-wrappers Sien en Sander verzorgen de presentatie en leiden alles ter plaatse in goede banen.

'De intrede van de Sint', iedereen welkom op zaterdag 15 november vanaf 13.00 uur in Antwerpen.

'Hij komt, hij komt. De intrede van de Sint in Antwerpen', rechtstreekse uitzending vanaf 13.30 uur op Eén en Ketnet. Herhaling op Ketnet op zaterdag 15 november om 18.00 uur, op zondag 16 november om 8.00 uur en op woensdag 19 november om 14.00 uur, met Vlaamse gebarentaal.

intredesint

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers