Slimste jurylid Rik Torfs naar het parlement?

vrijdag 5 januari 2007

Prof dr. Rik Torfs (50) gaat mogelijk in de politiek. Zowel sp.a als VLD zouden de Turnhoutse prof kerkelijk recht het hof maken. 'Ik denk erover na. Grondig. Is het dat wat ik zeker nog wil doen in het leven?', verklaart Torfs in Het Nieuwsblad.

T


orfs is niet alleen de eenmansjury van 'De Slimste Mens Ter Wereld', maar ook hoogleraar aan de K.U. Leuven. Bovendien heeft hij verkiezingservaring, als kandidaat-rector van de universiteit.

De Vlaamse liberalen ontkennen dat er onderhandelingen zijn. 'Situeer dat maar in de categorie van de geruchten en niet in die van de waarheden', stelt woordvoerder Tom Ongena. Torfs is nochtans een populair mediafiguur. Hij zat in de raad van wijzen bij 'Recht van Antwoord' en is vaak te zien in duidingprogramma's van zowel VRT als VTM.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers