Stormloop na 'Make Belgium Great Again' - UPDATE!

zondag 23 september 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Zondag 23 september trekt Vlaanderen massaal naar de geopende stad- of gemeentehuizen om zich te laten registreren voor orgaandonatie.

Het resultaat van de oproep van Frances Lefebure afgelopen week in 'Make Belgium Great Again'. Een oproep die nu al een gigantisch succes is, want op dit moment lieten sinds de uitzending al meer dan 8.000 Vlamingen zich registreren als orgaandonor. Het resultaat van een kwart van de stad- en gemeentehuizen en een cijfer dat dus in de loop van de dag nog verder zal oplopen.

'Als men ziet dat op jaarbasis 7.000 à 8.000 mensen zich registreren, dan mag je zeggen dat als men op 1 dag 500 mensen kan sensibiliseren om naar het stad- of gemeentehuis te gaan, het een groot succes is', zei transplantatie-expert Luc Colenbie deze week nog in VTM NIEUWS. Met een aantal registraties dat op dit moment meer dan 10 keer zo hoog ligt, mag de actie van 'Make Belgium Great Again' nu al een overdonderend succes genoemd worden.

Dat de opkomst immens is, weerklonk vanuit verschillende steden en gemeenten. Lange wachtrijen, langere openingstijden, extra vrijwilligers die werden opgetrommeld, burgemeesters die zelf de handen uit de mouwen staken: het enthousiasme was deze voormiddag al bijzonder groot. Ook bekende gezichten liepen warm voor de actie. Zo liet minister Hilde Crevits zich registreren in Torhout, deed Bart Somers dat in Mechelen, trok 'Familie'-acteur Jef De Smedt naar het stadhuis van Leuven en vulde actrice Lynn Van Royen het formulier in in Aalst.

Ondertussen lieten ook verschillende Q-dj’s zich registreren. Wim Oosterlinck prikte tijdens zijn speciale uitzending Een Hart Voor Tom voortdurend door naar de dj’s in de verschillende steden en gemeenten. Heidi van Tielen vatte samen met Frances Lefebure post in Leuven, Sam De Bruyn enthousiasmeerde de mensen in Gent en Maarten Vancoillie deed hetzelfde in Aartselaar. Ook deze namiddag blijven verschillende stad- en gemeentehuizen nog open om mensen te registreren als orgaandonor. Een overzicht van de geopende stad- en gemeentehuizen is terug te vinden op vtm.be.

UPDATE 18.55 uur:

De hele namiddag bleef het aantal registraties voor orgaandonatie oplopen. De opkomst in alle steden en gemeenten was massaal en ongezien. Op dit moment klokt 'Make Belgium Great Again' af op 26.779 nieuwe registraties sinds de uitzending. Een resultaat dat nu al de stoutste verwachtingen overtreft en de komende dagen nog verder kan oplopen. 'Dit is te zot voor woorden', klinkt het bij Frances Lefebure. 'Er staan op dit moment 1.212 mensen op de wachtlijst, dus we hadden stiekem gehoopt op 1.212 nieuwe registraties. Maar dat we heel Vlaanderen zouden kunnen mobiliseren en bijna 27.000 nieuwe registraties zouden noteren, hadden we nooit durven dromen. Bedankt Vlaanderen!'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers