Telenet gaat digitale televisie via de ether aanbieden

donderdag 18 februari 2010

Telenet heeft een een akkoord gesloten met Norkring België NV voor het gebruik van capaciteit op hun omroepinfrastructuur-netwerk. Dit biedt Telenet de mogelijkheid om haar klanten in Vlaanderen en Brussel digitale televisie en radio aan te bieden via antenne. Traditioneel biedt Telenet haar diensten aan via de kabel.

Hiermee wordt een oplossing geboden om digitale TV en radio, naast gebruik thuis, ook in afgelegen woonplaatsen, caravans, vakantiewoningen en auto’s mogelijk te maken. Telenet wil de klant volgen en haar aanbod uitbreiden om een antwoord te bieden op de veranderende trends die zich afspelen op gebied van radio en TV consumptie.

Verdere informatie over het product- en zenderaanbod zal op een later tijdstip aangekondigd worden.

Over Norkring België
Norkring België is een netwerkoperator met een eigen omroepnetwerk en uitzendlicenties voor draadloze digitale televisie, digitale radio en andere digitale datatoepassingen in Vlaanderen en Brussel. Sinds 5 maart 2009 is Norkring België de beheerder van het volledige zenderpark in Vlaanderen en Brussel. Eind juni 2009 verwierf Norkring België ook de licenties voor het aanbieden van een televisie- en radio-omroepnetwerk en de bijhorende digitale frequentiepakketten. 



Lees ook:
Ontdek de GRATIS nieuwsbrief: TV-Visie Extra
Persbericht Telenet - Norkring
http://www.telenet.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers