'Thuis' neemt afscheid van Peggy Verbeeck

zaterdag 5 december 2015

In de loop van volgend jaar neemt 'Thuis' afscheid van Peggy Verbeeck. De makers hebben gekozen om de verhaallijn van Peggy on hold te zetten. In de loop van 2016 zullen En en Sally-Jane Van Horenbeeck hun professionele samenwerking bij 'Thuis' stopzetten.

'Ik ga het natuurlijk missen,' zegt Sally-Jane, 'en uiteraard vind ik het jammer dat het stopt. Maar het geeft tegelijk de mogelijkheden als actrice om net die dingen te doen waarvoor ik de afgelopen jaren de tijd niet had. Ik ga nog keihard genieten van de momenten samen met de collega’s, zowel voor als achter de schermen.'


Voorlopig kan je Sally-Jane echter nog terugvinden op de set van 'Thuis': 'Ik ben nog volop aan het draaien bij 'Thuis' en ik geniet er nog elke dag van om het personage Peggy neer te zetten. Maar bovenal ga ik nog keihard genieten van de momenten samen met de collega’s, zowel voor als achter de schermen. Je kent hen zo goed na al die jaren. We zijn bij 'Thuis' een soort professionele familie. Ik ga ook de reacties van de kijkers missen. Op Facebook en Twitter zie je hoe zij meeleven met al die verhalen die onze personages meemaken: een meer gepassioneerd publiek kan een acteur zich niet dromen.'

Ook 'Thuis'-producer Hans Roggen vindt het moeilijk om afscheid te nemen van een topactrice als Sally-Jane. 'Het is nooit leuk om afscheid te nemen, maar dat hoort jammer genoeg bij een langlopende reeks als 'Thuis'. Dat onze professionele wegen nu uit elkaar lopen, is het gevolg van verhaalwendingen. Af en toe neem je als maker afscheid van personages om andere richtingen in te slaan. Kiezen is in dit geval ook verliezen. We gaan Sally zeker missen op de set. Professioneel om dat ze altijd stipt is, goed voorbereid en klaar om bij onvoorziene omstandigheden in te springen maar ook omdat ze steeds bereid is om een feestje op poten te zetten. We zijn er zeker van dat we Sally-Jane op het podium of op televisie gaan zien in andere producties en wensen haar alvast veel succes in alles wat ze onderneemt.'

Peggy Verbeeck in 'Thuis'
Al heel vroeg slaat Peggy haar vleugels uit en kiest ze letterlijk het ruime sop met een job op cruiseschepen. Na vele omzwervingen gaat ze in een reisbureau in Canada werken. Wanneer ze zwanger blijkt te zijn, besluit ze terug te keren naar België.

Peggy staat haar kind Sandrine af voor adoptie. Ann, de dochter van Marianne, zal Sandrine opvoeden. Wanneer Peggy ontdekt dat ze geen kinderen meer kan krijgen, beseft ze dat ze Sandrine nooit had mogen opgeven.

Op zakelijk vlak gaat het Peggy voor de wind. Na de ongelukkige dood van Kasper kon Peggy omwille van haar schuldgevoel niet meer werken in de Noorderzon. Ze verkoopt de zaak aan Jens en neemt zelf, samen met Simonne, het taxibedrijf van Leo over.

Op liefdesvlak verandert er voor Peggy veel. Ze vindt de nieuwe liefde bij Peter, maar Peter kan zijn verleden met Femke niet vergeten. Peggy geeft Peter de ruimte om alles uit te klaren en dat doet hij. Hij keert bij Peggy terug met een huwelijksaanzoek waarop Peggy, ondanks haar koudwatervrees, haar jawoord geeft.

Het leven lacht Peggy toe, tot het noodlot toeslaat: Peggy komt blind uit een carjacking. Alsof dit nog niet genoeg zorgen en verdriet met zich meebrengt, besluit Peter haar te verlaten voor Femke. Peggy ziet het niet meer zitten en onderneemt een zelfmoordpoging. Met de steun van Toon komt ze er toch door. Ze start haar pesterijen tegenover Femke en Peter met als ultieme wraakactie de ontvoering van Lucas, hun zoontje. Dit loopt gelukkig goed af en Lucas raakt veilig en gezond terug thuis.

Na een geslaagde oogoperatie kan Peggy opnieuw volledig zien. En Renzo, de zoon van Nancy, begint een relatie met Peggy. Ze gaan samenwonen en dat is het begin van nieuw relatiegeluk voor haar. En ook professioneel zet Peggy nieuwe stappen. De aandelen van Taxi Leo doet ze van de hand en ze koopt zich in bij de Zus & Zo. Die runt ze nu samen met haar moeder Rosa, al voelen de hete adem van Peter en Femke in hun nek blazen.


Lees ook:
'Thuis': inhouden week 50 - PREVIEW

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers