Tweede seizoen van 'MAUVE.' werpt weer blik achter de schermen van paars-wit

vrijdag 7 januari 2022
Foto: © Play Sports Open 2021

Afgelopen seizoen eindigde Anderlecht vierde in de competitie met een generatie aan jonge talenten uit Neerpede. In het seizoen 21-22 moet er bevestigd worden om zo de volgende stap te zetten. Maar het seizoensbegin is er een van vallen en opstaan.

'MAUVE.' volgt RSCA tijdens de eerste seizoenshelft. Je beleeft de Europese uitschakeling, maar ook de eerste echte zegereeks van op de eerste rij, je leert de nieuwe ploeg van binnenuit kennen en ziet dat er binnen de familie van Anderlecht meer is dan enkel voetbal...


Met Sergio Gomez, Kristoffer Olsson, Benito Raman en Wesley Hoedt heeft Anderlecht dit seizoen een nieuwe stevige basis. Dat zint de sportieve sterke man Peter Verbeke wel. 'We hebben meer ingezet op langdurige contracten, dat brengt meer stabiliteit naar de toekomst toe.'

Ondanks de nieuwe topaanwinsten loopt de start van het seizoen niet helemaal zoals verhoopt. De eerste Brusselse derby sinds jaren wordt verloren. De aanvallende versterking komt er gelukkig al snel aan met toptalenten Joshua Zirkzee en Christian Kouamé. Al hapt met de afgesprongen transfer van de Japanner Suzuki ook niet elk target toe.


De zenuwen staan strak gespannen voor de belangrijke Europese confrontatie met Vitesse. Anderlecht wil dit seizoen nog eens meestrijden in Europa. Maar het loopt fout. Na een gelijkspel in Brussel gaat paars-wit met 2-1 de boot in in Nederland. Weg Europees voetbal en alsof dat nog niet genoeg is, verliezen de Mauves ook nog eens verdediger Hannes Delcroix met een nieuwe knieblessure.

Anderlecht moet zich herpakken en doet dat ook. Het geluk lijkt de ploeg eindelijk toe te lachen met onder meer een ouderwetse 7-2 overwinning tegen KV Mechelen en winst in de Clasico tegen Standard. Het voetbal gaat verder, maar voor hulpcoach Craig Bellamy wordt het even te veel. Al jaren vecht hij tegen depressies, nu besluit hij er iets aan te doen. Hij legt meteen na het laatste fluitsignaal in de wedstrijd tegen KV Mechelen onverwacht zijn functie als T2 neer. Een schok voor de groep: de hele kleedkamer leeft duidelijk geëmotioneerd mee met Craig.

'MAUVE.', vanaf vrijdag 7 januari om 22.30 uur op Play Sports Open.

DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers