Vierdelige true crime-reeks 'De Kasteelmoord' binnenkort bij VTM

maandag 17 januari 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2022

10 jaar na de moord op kasteelheer Stijn Saelens vertelt de vierdelige true crime-reeks 'De Kasteelmoord', vanaf maandag 24 januari iedere maandag op VTM en integraal op Streamz, het hallucinante verhaal van één van de meest spraakmakende moordzaken van ons land.

'De Kasteelmoord' sleept  de kijker mee in een intense familievete die zich achter de kasteelmuren afspeelt tussen Stijn Saelens, telg uit een steenrijke familie, en zijn schoonvader André Gyselbrecht, een populaire dorpsdokter. De vete eindigt in de moord op Stijn, die in 'De Kasteelmoord' gereconstrueerd wordt en de kijker niet onberoerd zal laten. Ook het onderzoek en het proces, waarna nog vele vragen onbeantwoord blijven, worden herbelicht. Dat gebeurt aan de hand van gesprekken met personen die de zaak vanop de eerste rij volgden. Onder meer advocaten Walter Damen en Kris Vincke en journalisten Faroek Özgünes (VTM NIEUWS), Klaas Danneel (VTM NIEUWS), José Masschelin (ex-HLN) en Cedric Lagast (Het Nieuwsblad) loodsen de kijker doorheen de moordzaak.


Al snel maakt 'De Kasteelmoord' duidelijk waarom er een ongezien mediacircus rond de zaak ontstond en de kasteelmoord in vele Vlaamse huishoudens over de tongen ging: 'Het gaat over belangrijke, invloedrijke mensen met veel geld. Al snel werd duidelijk dat Stijn Saelens en zijn schoonvader André Gyselbrecht op gespannen voet leefden. Ook werd gefluisterd dat Stijn incest gepleegd zou hebben en met zijn kinderen naar Australië wou trekken. De zaak werd met de minuut interessanter en met de minuut meer ongewoon', aldus José Masschelin, voormalig gerechtsjournalist bij HLN die de zaak op de voet volgde.

'De Kasteelmoord' is vanaf maandag 24 januari iedere maandag om 21.35 uur te zien op VTM. Na de aflevering van maandag 24 januari is de reeks ook integraal te bekijken op Streamz.

DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers