Vlaming kijkt dagelijks 3 uur televisie

woensdag 22 november 2006

Per dag kijken we in Vlaanderen gemiddeld 182 minuten tv. Een stijging van 23% tegenover de cijfers van 1995. Dat blijkt uit een onderzoek van reclameregie IP. De Walen leunen met 230 minuten meer aan tegen het Europese gemiddelde van 227 minuten.

Een

goeie 98 procent van de Belgische gezinnen heeft een tv in huis. Volgens IP is tv kijken wellicht "de belangrijkste vrijetijdsbesteding". Eén op de drie gezinnen (34 procent) heeft zelfs meer dan één toestel in huis. Over heel Europa is dat gemiddelde dan weer 50 procent. In 99 procent van de gevallen staat de tv in de woonkamer, maar bij 14,2 procent ook in de slaapkamer en bij 5 procent in de keuken.

Bron: Belga

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

Heb jij onze nieuwste toepassingen al ontdekt? Zin in een screensaver of de handige TV-Visie Toolbar? Of wil je weten hoe je naar TV-Visie WAPt? Bekijk dan deze pagina !

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers