VRT gaat voor een nieuwbouw, liefst in Brussel

maandag 23 januari 2012

De Raad van bestuur van de VRT formuleert op voorstel van de directie een aanbeveling voor een volledig nieuw gebouw voor de openbare omroep. De Raad formuleerde dit advies vanmiddag na een grondige bespreking van de drie verschillende scenario's voor de toekomstige huisvesting van de openbare omroep: renovatie, gedeeltelijke renovatie in combinatie met nieuwbouw, of een complete nieuwbouw.

Luc Van den Brande, voorzitter Raad van bestuur: 'Als er gesproken wordt over de VRT als moderne, efficiënte openbare omroep, een kweekvijver van talent, dan is het belang van de toekomstige huisvesting bijzonder groot. De Raad van bestuur is er samen met de directie van overtuigd dat de keuze voor een nieuwbouw de beste optie is. Een nieuwbouwproject speelt het meest in op de nood om een inspirerende werkomgeving te creëren op maat van een creatieve organisatie. En ook budgettair en ecologisch verdient het nieuwbouwscenario het sterkst aanbeveling.'

De voorkeur van de Raad van bestuur gaat uit naar Brussel als locatie. Maar de definitieve keuze van een vestigingsplaats zal uiteindelijk afhangen van de bovenstaande mogelijkheden en de voorwaarden waaronder het concrete bouwproject kan worden gerealiseerd. Het hele dossier wordt eerstdaags overhandigd aan de Vlaamse regering die, zoals afgesproken in de beheersovereenkomst, ten laatste midden 2012 een beslissing zal nemen.


Persbericht VRT
http://www.vrt.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers