VRT schrapt last-minute 'Het proces dat niemand wou' over de zaak Bart De Pauw

woensdag 20 maart 2024
Foto: © Streamz

De veel besproken en gelauwerde docureeks 'Het proces dat niemand wou' zal vanavond dan toch niet te zien zijn bij VRT CANVAS. De VRT-top besliste gisteren om de reeks voorlopig niet uit te zenden.

'Het proces dat niemand wou' legt in drie afleveringen de maatschappelijke pijnpunten bloot van de gemediatiseerde zaak rond televisiemaker Bart De Pauw. Meer dan een jaar voor het proces werden alle betrokken partijen gecontacteerd door programmamaker Tess Uytterhoeven. Acht vrouwen spreken eenmalig voor de camera over hun beleving. 


De serie is al een tijdje te zien bij Streamz en zat normaal vanaf vanavond in het programmaschema van VRT CANVAS. Gisteren besliste de VRT echter om de serie voorlopig niet uit te zenden. De omroep wil zo alle kansen geven aan de gesprekken tussen de partijen in de zaak. Zelf is de VRT niet betrokken in die gesprekken. 

In de plaats komt de driedelige documentaire serie 'Putin and the West' waarin te zien is hoe het Westen al veel langer worstelt met het leiderschap van Vladimir Poetin.


Lees ook:
Streamz Original 'Het Proces Dat Niemand Wou' wint de Ha! van Humo

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers