VTM En Eyeworks maken tweede reeks van 'Cordon'

woensdag 3 juni 2015

De kogel is door de kerk: er komt een tweede seizoen van de fictiereeks 'Cordon'. Het Mediafonds heeft gedeeltelijke steun toegekend voor de productie van een tweede reeks.

VTM en Eyeworks Film & Drama gaan nu samen extra middelen investeren om de productie toch mogelijk te maken. Hierdoor kunnen de opnames voor een vervolg op de succesvolle eerste reeks deze zomer nog starten.


Ricus Jansegers, programmadirecteur VTM: 'VTM en Eyeworks geloven in deze reeks en in het internationale potentieel ervan. Daarom hebben we besloten om extra financiering te voorzien en het risico op ons te nemen. De steun van  het Mediafonds is evenwel ook van cruciaal belang in de financiering om de reeks mogelijk te maken.'

'Cordon'
De dramareeks 'Cordon' gaat over het uitbreken van een besmettelijk, dodelijk virus in Antwerpen en hoe mensen op dit dreigende gevaar reageren. 'Cordon' scoorde in het voorjaar van 2014 gemiddeld 855.000 VTM-kijkers (live+6 en marktaandeel van 42,8% op VVA 18-54). Naast het succes in Vlaanderen kan 'Cordon' ook rekenen op internationale belangstelling. Zo komt er een Amerikaanse remake waarvoor in de VS een piloot wordt gemaakt in opdracht van het grote network CW.

Eerder werd de originele Vlaamse versie van 'Cordon' al aangekocht en uitgezonden door BBC 4. En inmiddels is 'Cordon' ook aangekocht door Australië, Nederland en Denemarken.

Het verhaal gaat verder
De tweede reeks start precies waar de eerste geëindigd is. In 10 nieuwe spannende afleveringen is te zien hoe het leven in het 'Cordon' verder onmogelijk wordt terwijl de overlevenden zich vastklampen aan ieder sprankeltje hoop. Intussen wordt ook duidelijk welke krachten achter de schermen hebben geleid tot deze ramp en hoe de schuldigen zich aan hun verantwoordelijkheden onttrekken. De opnames gaan eind juli van start.

Eshref Reybrouck neemt de regie van 'Cordon' voor zijn rekening, het scenario is van de hand van Carl Joos. Enkele figuren uit de originele cast die terugkeren zijn: Wouter Hendrickx (inspecteur Jokke), Mieke De Groote (regeringsambtenaar Sabine Lommers), Tom Dewispelaere (commissaris Lex Faes) en Liesa Van der Aa (Jana). De reeks wordt geproduceerd door Gunter Schmid en Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers