Weer staking op til bij de VRT

maandag 17 oktober 2022

De sociale onrust blijft sluimeren bij de VRT. Nu heeft de socialistische vakbond opgeroepen om woensdag te staken tijdens de uitzending van 'Villa Politica'.

De oproep van de vakbond om te staken tijdens 'Villa Politica' kadert in de gesprekken omtrent het transformatieplan van de VRT. In april liet de directie nog weten dat het 116 mensen mensen wil ontslaan en 50 natuurlijke vertrekken niet zal vervangen. Ook de productie van 'Thuis' zou worden uitbesteed aan een externe partij. En daarbij zouden ook de werkingsmiddelen van de openbare omroep in 2023 niet geïndexeerd worden.


De socialistische vakbond heeft nu opgeroepen om te staken tijdens 'Villa Politica'. En dit onder de noemer 'geen centen, geen stroom, geen show'. Begin oktober was er al eens  geen uitzending van 'De Zevende Dag' om dezelfde reden. Het is voorlopig nog niet geweten of de uitzending van 'Villa Politica' woensdag zal kunnen doorgaan.

Het ACOD heeft trouwens ook opgeroepen tot een algemene staking op 21 oktober. Maar daar hebben de andere vakbonden voorlopig nog geen gehoor aan gegeven. Zij wachten eerder het verdere verloop van de onderhandelingen met de directie af.

Bron: hln.be


Lees ook:
Zondag geen 'De Zevende Dag' door spontane vakbondsactie

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers