Weer staking op til bij de VRT

maandag 17 oktober 2022

De sociale onrust blijft sluimeren bij de VRT. Nu heeft de socialistische vakbond opgeroepen om woensdag te staken tijdens de uitzending van 'Villa Politica'.

De oproep van de vakbond om te staken tijdens 'Villa Politica' kadert in de gesprekken omtrent het transformatieplan van de VRT. In april liet de directie nog weten dat het 116 mensen mensen wil ontslaan en 50 natuurlijke vertrekken niet zal vervangen. Ook de productie van 'Thuis' zou worden uitbesteed aan een externe partij. En daarbij zouden ook de werkingsmiddelen van de openbare omroep in 2023 niet geïndexeerd worden.


De socialistische vakbond heeft nu opgeroepen om te staken tijdens 'Villa Politica'. En dit onder de noemer 'geen centen, geen stroom, geen show'. Begin oktober was er al eens  geen uitzending van 'De Zevende Dag' om dezelfde reden. Het is voorlopig nog niet geweten of de uitzending van 'Villa Politica' woensdag zal kunnen doorgaan.

Het ACOD heeft trouwens ook opgeroepen tot een algemene staking op 21 oktober. Maar daar hebben de andere vakbonden voorlopig nog geen gehoor aan gegeven. Zij wachten eerder het verdere verloop van de onderhandelingen met de directie af.

Bron: hln.be


Lees ook:
Zondag geen 'De Zevende Dag' door spontane vakbondsactie

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders Halloween' (Videoland)

In deze speciale halloweeneditie zijn de missies en moorden bloediger dan ooit. De deelnemers schuwen geen enkel middel in de strijd om zoveel mogelijk zilver te verdienen. Lukt het de Getrouwen de Verraders op tijd te ontmaskeren?

'Videoland Première: De Verraders Halloween', om 23.06 uur op RTL 4.

Dossiers