Wordt er te veel gedronken in 'Thuis'?

woensdag 11 september 2019

Lowie en Olivia die bij het avondeten alcohol drinken, Frank en Jacques die na de dood van Bill troost zoeken in een halve liter...

Wie naar 'Thuis' kijkt, kan er haast niet naast kijken. Er wordt redelijk wat alcohol gedronken in Vlaanderens populairste soap. En dat is niet naar de zin van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD). 'Het aantal glazen moet naar omlaag', klinkt het.


Het VAD vraagt de makers van 'Thuis' om het alcoholgebruik in te perken. 'Uiteraard mag er nog een glas geschonken worden, maar het mag niet de normaalste zaak van de wereld zijn dat personages alcohol drinken. Nu vloeit de alcohol bij vreugde, maar ook bij verdriet. Dat is een probleem want wie drinkt vanuit een negatief gevoel, loopt een grotere kans op risicogedrag', klinkt het bij het VAD.

De makers van 'Thuis' zien het probleem niet over het hoofd. Zo was er onlangs de verhaallijn over het alcoholprobleem van Bill, maar volgens het VAD kan het altijd beter. 'Toon eens een alcoholvrij alternatief voor het aperitief, of laat zien dat mensen zich ook kunnen amuseren zonder alcohol', aldus het VAD.

Nochtans zitten de makers van 'Thuis' regelmatig samen met de mensen van het VAD. 'Voor de verhaallijn rond Bill hebben we eerst samen met hen overlegd', laat 'Thuis'-producer Hans Roggen weten. 'Wij brengen verhalen uit de maatschappij, en alcohol behoort nu eenmaal tot die maatschappij. Zo brengen we personages in beeld die een glas drinken om iets te vieren, terwijl andere personages zoals Adil er bewust voor kiezen om geen alcohol te drinken', besluit Hans Roggen.

Bron: Het Laatste Nieuws

thuisopeen

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo BNNVARA logo

Schrijver Onno Blom zet de zoektocht naar het verleden van zijn familie voort en bezoekt de artillerie van de landmacht. Samen met militair historicus Herman Amersfoort gaat hij naar de Grebbelinie en de Soesterduinen, om te kijken waar het Nederlandse leger en zijn grootvader in de vijf oorlogsdagen in mei 1940 stonden opgesteld. Onno's vader Hans vertelt hoe het contact met de NSB-kant van de familie onhoudbaar werd toen opa Jan bij het verzet ging. Ze vinden een NSB-krant waarin overgrootvader Johan het bestaan van Jan zelfs doodzwijgt. Onno bezoekt boerderij Hoogwerf, de plek waar de verzetsgroep van opa Jan is ontstaan.
br>'In de Ban van Goed en Fout', om 23.05 uur bij BNNVARA op NPO,2.

Dossiers