'X-Factor' van start: meningen over jury verdeeld

dinsdag 20 mei 2008

'X-factor', het populaire vtm-programma dat op zoek gaat naar nieuw zangtalent in alle leeftijdscategorieën, zal dit najaar weer op de buis te zien zijn. De voorbereidingen zijn al volop aangevat: vrijdag vonden in Antwerp Expo de preselecties plaats.

D


e geselecteerden worden werden zaterdag en zondag in dezelfde outfit opnieuw verwacht voor de échte auditie, met camera's deze keer. De zoektocht naar de opvolger van Udo, wiens tweede album net verschenen is, is begonnen.

Deelnemen aan de audities voor X-Factor vereist in de eerste plaats al een eindeloos geduld van de kandidaten: Om negen uur moet iedereen present zijn, maar sommige kandidaten zullen moeten wachten tot zes uur 's avonds. Uiteraard mogen we ook de jury niet vergeten, want die moet daar uiteraard ook de hele dag aanwezig zijn.

Deze jury bestaat dit jaar uit Maurice Engelen (Praga Kahn), Kris Wauters en de Nederlandse zangeres Do die bekend geworden is door samenwerking met Marco Borsato en haar cover van Bryan Adams zijn 'Heaven'. Dit zou dus een jury moeten zijn die weet waar ze het over heeft, maar toch zijn er verschillende reacties waarneembaar onder diegenen die reeds auditie hebben gedaan.

Kurt, een 32-jarige deelnemer uit Antwerpen die niet door de audities geraakt is, is niet zo te spreken over deze jury. "Ik vind dat de jury geen smaak heeft. Vrijdag zong ik 'Gold' van Spandau Ballet en was ik goed genoeg, vandaag vonden ze 'When the lady smiles' van Golden Earring dan weer iets te veel 'eighties.' Ik zie hier mensen geselecteerd worden die amper kunnen zingen en anderen krijgen dan weer geen kans. Willekeur troef blijkbaar."

Willekeur troef? Oordeel zelf vanaf dit najaar, wanneer de tweede reeks van X-Factor te zien is op vtm. Eerst wacht er de provinciale geselecteerden nog een extra proef in juli.

Bron: Gazet Van Antwerpen

DOSSIER: X Factor 2008 (vtm)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers