'All of Bach' elke vrijdag bij Brava

donderdag 7 juli 2016

In september 2013 begon de Nederlandse Bachvereniging met het project 'All of Bach', waarbij alle werken van Johann Sebastian Bach worden uitgevoerd en opgenomen voor internet en tv.

De concerten gaan vergezeld van gesprekken met de uitvoerenden over wat hen raakt in de muziek. Met ingang van vrijdag 8 juli wordt wekelijks een selectie van de interviews en concerten van 'All of Bach' uitgezonden door de Nederlands/Vlaamse cultuurzender Brava. 'All of Bach' is elke vrijdag om 19.30 uur te zien, met een herhaling op zondag om 10.30 uur.


Aflevering 1 – vrijdag 8 juli
De eerste aflevering van All of Bach bevat onder meer een interview met Jos van Veldhoven, de muzikaal leider van de Nederlandse Bachvereniging. Ook wordt gesproken met organist Reitze Smits en contratenor Damien Guillon. Te horen is een uitvoering door organist Leo van Doeselaar van Toccata en fuga in d klein 'Dorische' (BWV 538), opgenomen in de Waalse Kerk in Amsterdam. Ook uitgevoerd worden de mis Sei Lob und Preis mit Ehren (BWV 231), het orgelwerk Allein Gott in der Höh sei Ehr (BWV 675) door Reitze Smits en de cantate Gott, man lobet dich in der Stille (BWV 120), gezongen door Damien Guillon.

Waarom All of Bach?
In aanloop naar het honderdjarig jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren. Om dicht bij Bach te blijven, probeert de Bachvereniging de muziek zo veel mogelijk uit te voeren op passende locaties: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels enzovoort. Alle tot nu toe gemaakte afleveringen zijn te bekijken op allofbach.com.

Nederlandse Bachvereniging
De Nederlandse Bachvereniging (bachvereniging.nl) is het oudste muziekensemble van Nederland. Het ensemble groeide uit tot een toonaangevend muziekgezelschap. Sinds 1921 wordt jaarlijks Bachs Matthäus-Passion uitgevoerd in de Grote Kerk in Naarden. Daarnaast zijn er per seizoen zo’n vijftig concerten door heel Nederland en daarbuiten. Jos van Veldhoven is artistiek leider.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers