'The Putin Interviews' exclusief op National Geographic

vrijdag 16 juni 2017

In de vierdelige serie 'The Putin Interviews' gaat filmmaker Oliver Stone in gesprek met Vladimir Poetin. Stone bezocht Poetin in twee jaar tijd meerdere keren met als resultaat een filmisch portret van de veelbesproken, maar ook moeilijk te doorgronden, Russische president.

Ogenschijnlijk op zijn gemak vertelt Poetin over zijn persoonlijke leven, nucleaire dreiging, de betrokkenheid van Rusland in Oekraïne en Syrië en de Amerikaanse verkiezingen. De serie 'The Putin Interviews' bestaat uit vier delen. De eerste twee delen worden vrijdag 16 juni vanaf 22.00 uur uitgezonden op National Geographic. Deel drie en vier zijn zaterdag 17 juni om 22.00 uur te zien.


'If Vladimir Putin is indeed the great enemy of the United States,
then at least we should try to understand him'
Oliver Stone

De veelgeprezen filmmaker Oliver Stone heeft vele succesvolle Hollywood films (o.a. 'Wall Street' en 'Scarface') op zijn naam staan, maar ook documentaires over controversiële wereldleiders als Fidel Castro, Hugo Chavez en Benjamin Netanyahu. Nu is het de beurt aan Vladimir Poetin in een reeks verrassend intieme gesprekken. Van juli 2015 tot en met februari 2017 heeft Stone exclusieve toegang gekregen tot de Russische president en voormalig KGB-agent. Hij volgt hem door de gangen van het Kremlin en zit tijdens meerdere gesprekken over zijn leven naast hem in de auto of vliegtuig. Ze spreken over zijn jeugd in het communistische tijdperk, de weg naar macht, zijn relaties met vier Amerikaanse presidenten en de huidige relatie met de VS. Ook beantwoordt Poetin vragen over het ingrijpen van Rusland in Syrië en Oekraïne en vraagt Stone hem waarom Rusland de Amerikaanse verkiezingen heeft beïnvloed.

''The Putin Interviews' moet je gezien hebben, al is het maar om je eigen beeld te kunnen vormen. We zijn dan ook trots dat we, kort na de première in de Verenigde Staten, deze documentaire in Nederland en België exclusief aan kunnen bieden via National Geographic', zegt Alphons Martens, Programming Director Entertainment & Factual bij FOX Networks Group in de Benelux. 'Oliver Stone geeft de kijker inzicht in het brein van een van de meestomstreden personen van onze tijd. Poetin deelt niet alleen meer over zijn persoonlijke leven en achtergrond, maar ook zijn kijk op de wereldpolitiek. De vraag rijst dan ook: wat gaat Poetin zeggen over het ingrijpen in Oekraïne en Syrië, de relatie met Amerika en Donald Trump en de vermeende rol van Rusland in het beïnvloeden van de Amerikaanse verkiezingen?'

Dynamisch
Oliver Stone maakte 'The Putin Interviews' in samenwerking met Rodrigo Prieto ('Brokeback Mountain' en de documentaire over Fidel Castro 'Comandante') en Anthony Dod Mantle ('Slumdog Millionaire'). Dankzij deze samenwerking is er geen sprake van statische interviews, maar bevat de documentaire veel dynamische scenes. Zo spreken Stone en Poetin elkaar op verschillende plekken, waaronder in de auto en in het vliegtuig van Poetin. Ook nemen beiden plaats om samen naar de film 'Dr. Strangelove' te kijken, een satirische film over een Amerikaanse president die per ongeluk een kernoorlog tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten uitlokt.

Het eerste deel van de 'The Putin Interviews' is vrijdag 16 juni om 22.00 uur te zien op National Geographic, gevolgd door het twee deel op zaterdag 17 juni om 22.00 uur.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers