Bekend Nederland praat openhartig over privéleven in 'BN'ers In Therapie'

woensdag 16 mei 2018

Social media geeft vaak de indruk dat iedereen heeft wat zijn hartje begeert. Toch worstelen velen van ons met allerlei uitdagingen. Zo wijst onderzoek uit dat maar liefst 75% van de jongeren overweegt een bezoek te brengen aan een psycholoog maar een deel niet gaat vanwege het taboe dat erop heerst.

Om dit taboe te doorbreken, praten Patricia Paay en Christina Curry, Javier Guzman, Patty Brard, Glenn Helder, Bibian Mentel en Ismail Ilgun openhartig met psychiater Esther van Fenema. Want ook zij die geregeld in de spotlights staan kunnen professionele hulp gebruiken voor de issues waar zij mee moeten dealen.


Voor de Nederlandse versie van het Britse 'Celebrities in Therapy' volgen de BN’ers individueel een aantal therapiesessies bij psychiater Van Fenema. De diepgaande gesprekken worden aangevuld met fragmenten en quotes van familieleden en vrienden. In de eerste aflevering vertelt Patricia Paay hoe zij door social media aan de schandpaal is genageld. Door het uitlekken van persoonlijke sekstapes werd haar leven behoorlijk kapot gemaakt. Zowel afzonderlijk van elkaar, alsook gezamenlijk volgt ook dochter Christina Curry een aantal sessies met Van Fenema over oa. de scheiding van haar ouders en wat dit voor haar heeft betekent.

Cabaretier Javier Guzman is als klein jongetje gevlucht uit Cran Canaria. In Nederland werd hij als Spaans jochie erg gepest en maakte de verschrikkelijkste dingen mee. Ook heeft hij verslavingsproblemen en wil hij niet in zijn oude patroon terugvallen.

Het leven van Patty Brard kent de nodige ups en downs. Ze werd beroemd met LUV en leidt een jetset-leven, maar kreeg ook te maken met een persoonlijk faillissement  en heeft geen contact meer met haar dochter en moeder.

Snowboardster Bibian Mentel behaalde behoorlijk wat gouden plakken op de paralympics. Ondanks dit grote succes staat haar leven in het teken van ziek zijn. Ze vecht al jaren tegen kanker, heeft meerdere longoperaties ondergaan, 74 bestralingen gehad, een beenamputatie en diverse andere operaties. Ondanks alles vecht Bibian door. Ze heeft moeite om anderen met haar ziekte te belasten.

De 20-jarige Ismail Ilgun kwam met zijn vlogs negatief in het nieuws en werd bestempeld als 'treitervlogger'. Sindsdien heeft hij last van stress en paniekaanvallen.

Oud-profvoetballer Glenn Helder raakt financieel aan de grond als hij zijn fortuin vergokt. Ook in relationele sfeer ontstaan problemen: zijn vrouw gaat vreemd met een vechtscheiding tot gevolg. Uiteindelijk belandt hij zeven maanden in de cel voor stalking, bedreiging, mishandeling en verboden wapenbezit. De problemen zijn nu verleden tijd, maar Glenn wil leren minder hard voor zichzelf te zijn en hij wil zichzelf vergeven voor de fouten uit het verleden.

Patricia, Christina, Javier, Patty, Bibian, Ismail en Glenn stellen zich allemaal open om door middel van coaching van een professional hun moeilijkheden te overwinnen.

'BN'ers In Therapie' wordt geproduceerd door SteppingStone.

'BN'ers in Therapie', vanaf donderdag 17 mei om 20.30 uur bij RTL 5.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers