'Hugo Maakt Kennis' met Frankrijk in september op 24Kitchen

vrijdag 26 juli 2024
Foto: © 24Kitchen 2024

24Kitchen-Chef Hugo Kennis is terug! In 'Hugo Maakt Kennis | Frankrijk' gaat de 24Kitchen-chef een waanzinnig avontuur aan door zich volledig onder te dompelen in het Franse leven.

De meeste Nederlanders zijn wel bekend met Frankrijk als vakantieland, maar wat betekent het om een echte Fransman te zijn op culinair èn cultureel gebied? Waar zitten de verschillen en wat kunnen wij Nederlanders nog leren van de welbekende Franse joie de vivre...


In acht afleveringen reist Hugo van populaire Franse locaties zoals Parijs, Lyon en Aix & Provence, tot aan minder bekende dorpjes in de Bourgogne en het Jura gebergte. Hugo 'maakt kennis' met de gebruiken en gewoontes van de Fransen met daarbij natuurlijk een grote focus op eten en drinken. Een potje Petanque met een flesje Pastis of de uitgebreide warme lunchcultuur in Zuid-Frankrijk zijn voorbeelden van typische gewoontes die het echte Franse leven belichamen. Aan Hugo de dankbare taak om ons mee te nemen in de gesprekken met de locals, het meedoen aan de tradities en het proeven van de unieke streekproducten.

Hugo start zijn avontuur in Parijs waar hij onderzoekt wat nou het Franse equivalent is van de Nederlandse 'Vrijmibo' (vrijdagmiddagborrel). Een culinaire tocht die hem meevoert naar een heerlijke romantische picknick nabij de Seine tot aan 'une petite aperitif' bij één van Parijs' meest chique modehuizen, om uiteindelijk aan te sluiten bij een tafel vol echte Parijzenaren die hem wegwijs maken in de Franse chansons.

Het is echter niet alleen maar rondreizen en meegenieten voor Hugo, Hij moet ook aan de bak. In het Jura gebergte krijgt hij een Frans vakantiebaantje. Hugo kan aan de slag op een Alpage, een kaasboerderij op grote hoogte. In Aix & Provence wordt hij ook aan het werk gezet, maar ervaart daar direct waarom Fransen iedere dag twee uur lunchen met een warme maaltijd en natuurlijk een goed glas wijn.

Er komen ook klassieke Franse gerechten aan bod, Hugo wil namelijk weten of de Fransen escargots (slakken) ook zo'n chique gerecht vinden als wij Nederlanders. In zijn zoektocht doet hij een zeer verrassende ontdekking over de herkomst van de Franse slak! Zelf duikt hij ook nog even achter de grill bij een Franse familie in Lyon, deze locals weten zijn kunsten ook zeker te waarderen.

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een kleine selectie van de locaties en activiteiten die voorbijkomen in het heerlijke programma 'Hugo Maakt Kennis: Frankrijk'! Geniet deze nazomer van deze prachtige reis en laat je inspireren voor een volgende vakantie naar la douce France.

'Hugo Maakt Kennis | Frankrijk', vanaf zaterdag 7 september elke week om 21.00 uur op 24Kitchen.

DOSSIER: Najaar 2024: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Alberto Stegeman (foto: SBS6 - © Wessel de Groot/Talpa TV 2019)

De ontmaskering van een oplichter die slachtoffers aaneenrijgt en al jaren actief is. Van verhuurders tot particulieren, niemand lijkt veilig voor de praktijken van deze man. Alberto Stegeman en zijn team starten een uitgebreid onderzoek en weten hem uiteindelijk op te sporen, maar de confrontatie krijgt een wel heel bijzondere wending.

'Undercover in Nederland', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers