Avonturendrama 'The Librarians' met Rebecca Romijn op Syfy

zaterdag 12 juli 2014

Syfy zendt de TV-serie 'The Librarians' in december uit, direct 24 uur na de première in Amerika. Noah Wyle ('Falling Skies', 'ER'), die eerder een terugkerende rol speelde in 'The Librarian')filmtrilogie vervult de hoofdrol in de gloednieuwe serie.

Naast hem  schittert ook onze Nederlandse Rebecca Romijn ('X-Men'). Romijn krijgt gezelschap van Christian Kane ('Leverage'), Lindy Booth ('Dawn of the Dead') en John Kim ('The Pacific') als beschermers van de mystieke schatten van de wereld met Emmy®-winnaar John Larroquette ('Night Court', 'Deception') die de rol van terughoudende bewaarder speelt.


Emmy-winnaars Bob Newhart ('The Big Bang Theory', 'The Bob Newhart Show') en Jane Curtin ('Kate & Allie', '3rd Rock from the Sun') spelen wederom hun karakters uit de filmtrilogie. Matt Frewer (Max Headroom, Falling Skies) vervult een terugkerende rol.

'The Librarians' gaat over een eeuwenoude organisatie, die schuilgaat achter de Metropolitan Public Library in New York en zich richt op het beschermen van een onwetende wereld voor de geheime, magische realiteit waarmee het wordt omgeven. Deze interessante groep karakters lossen onmogelijke mysteries op, vechten tegen bovennatuurlijke bedreigingen en leggen krachtige artefacten van over de hele wereld bloot. Enkele van de artefacten die zich bevinden in de bibliotheek zijn de Ark of the Covenant, the Spear of Destiny, the Judas Chalice and Excalibur. Alleen een persoon met bijzondere vaardigheden kan verantwoordelijk zijn voor het verzamelen en beschermen van deze artefacten en, het allerbelangrijkste, ervoor zorgen dat ze niet in de verkeerde handen vallen.

'The Librarians' franchise films startte in 2004, met een vervolg in 2006 en 2008. Uitvoerend producten van de serie zijn Noah Wyle, Dean Devlin, John Rogers en Marc Roskin.

'The Librarians' - het verhaal
Al ruim tien jaar is Flynn Carsen (Wyle) bibliothecaris. Voor hij de baan aannam, was hij een boekenwurm met maar liefst 22 academische diploma’s, maar zonder enige sociale vaardigheden. Als bibliothecaris heeft hij zijn uitzonderlijke kennis, het succesvol heroveren van eeuwenoude artefacten, meermaals ingezet en tegelijkertijd meer dan eens de wereld gered van ongelooflijk kwaad. Het afgelopen decennium is hij veranderd van boekenwurm in een onstuimige praatjesmaker, een van de geheime helden van de verborgen wereld.

Hoe geweldig Flynn ook is, de baan van bibliothecaris is teveel voor één persoon. Om hem bij zijn taken te ondersteunen, heeft de bibliothecaris vier mensen van over de hele wereld aangenomen, waaronder Eve Baird (Romijn), een zeer behendige antiterrorisme agent die de groep te allen tijde moet beschermen en in leven houden; Jake Stone (Kane), een olie arbeider uit Oklahoma met een IQ van 190 en een ongelooflijke kennis van kunstgeschiedenis; Cassandra (Booth), een aparte, jonge vrouw met een uitzonderlijke gave voor gehoor- en gevoels hallucinaties, die met het geheugen verbonden zijn, ook wel 'synesthesie' genoemd; en Ezekiel Jones (Kim), een meester in nieuwe technologieën en  liefhebber van oude klassieke misdaden, die graag de rol van internationale man van mysterie speelt.

Aan het hoofd van het nieuwe team van bibliothecarissen staat de enigszins chagrijnige Jenkins (Larroquette), een expert in eeuwenoude kennis, die al langer werkt op het bijkantoor van de Library dan iemand zich kan herinneren. Samen moeten ze het opnemen tegen de vele tegenstanders, die worden aangevoerd door de Serpent Brotherhood, een eeuwenoude cult die wordt geleid door de mysterieuze onsterfelijke Dulaque (Frewer).

'The Librarians', in december op Syfy.

Persbericht Syfy
http://www.syfy.com

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers