BNN-documentaire 'Emma Wil Leven' wint NVvP-Media Prijs

vrijdag 7 april 2017

De BNN-documentaire 'Emma Wil Leven' heeft vanmiddag de NVvP-Media Prijs gewonnen. De documentaire vertelt het verhaal van de 18-jarige Emma, die zes jaar lang anorexia had.

Emma vecht zes jaar tegen de ziekte en kiest uiteindelijk voor het leven. Maar dan is het te laat. De schade aan haar lichaam is te groot en Emma overlijdt. In 'Emma Wil Leven' komen onder anderen Emma zelf, haar artsen, ouders en behandelaren aan het woord. Hiermee slaat de documentaire een liefdevolle brug tussen artsen en (ervaringsdeskundige) professionals. En met succes. Volgens de NVvP (Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie) bracht de documentaire de psychiatrie het meest zorgvuldig en waarheidsgetrouw in beeld.


'Emma Wil Leven' is gemaakt door Jessica Villerius. Zij is enorm trots: 'De prijs is een ongelofelijke verrassing vanuit een onverwachte hoek. Wij zijn heel erg dankbaar voor deze erkenning. Niet alleen voor Emma, maar voor alle Emma’s en hun families. Het geeft mij goede hoop dat de ziekte op wéér een stukje meer begrip kan rekenen. Dit keer van mensen die écht het verschil kunnen maken: de psychiaters die dagelijks cliënten zien die tegen deze moeilijke ziekte vechten.'

De NVvP stimuleert de belangstelling voor psychiatrie in diverse media. Alleen hierdoor worden relevante zaken rondom de psychiatrie als vak beter zichtbaar. Maar NVvP vindt het wel belangrijk dat de psychiatrie ook daadwerkelijk waarheidsgetrouw in beeld komt. Hierbij is het van belang dat feitelijke informatie over psychiatrische ziektebeelden en theorieën wordt gegeven. Als extra stimulans hiervoor wordt daarom jaarlijks de NVvP-Media Prijs uitgereikt. De documentaire 'Emma Wil Leven' wint deze voor het jaar 2016.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo FOX logo

Atwaters werelden komen samen wanneer er een kind omkomt in zijn gebouw in Burnside. Atwater en zijn vader Lew moeten tegen wil en dank samenwerken aan deze gruwelijke zaak.

'Chicago P.D., om 21.00 uur op FOX.'

Dossiers