'BOOS'-presentator Tim Hofman nu zelf onder vuur na vrouwonvriendelijke uitspraken

zondag 23 januari 2022
Foto: BNNVARA - © Stijn Ghijsen 2021

Het schandaal rond 'The Voice of Holland' blijft zorgen voor naschokken in tv-land. Nu moet ook Tim Hofman, de man die het schandaal naar buiten bracht in zijn online reeks 'BOOS', zelf door het stof. Op sociale media verscheen een video waarin Hofman zelf zeer vrouwonvriendelijke taal gebruikt.

Maandenlang werkt BNNVARA-presentator Tim Hofman met zijn team aan de reportage over grensoverschrijdend gedrag in de populaire talentenjacht 'The Voice of Holland'. De reportage zorgde de afgelopen week voor heel wat ophef, er kwamen tientallen meldingen en 'The Voice of Holland' verdween per direct van het scherm. 


Maar nu ligt Hofman zelf onder vuur. Op sociale media dook een filmpje op met fragmenten uit zijn programma's bij BNNVARA. Daar deed Hofman zelf bijzonder ongepaste en vrouwonvriendelijke uitspraken. Hofman excuseert zich nu: 'Het was in 2012,backstage bij ‘Spuiten en Slikken’. Ik heb veel geleerd sindsdien, ook over andere onderwerpen als homofobie, racisme en validisme. Het was fout en excuses zijn gepast.', aldus Hofman in het AD. 

Bekijk hieronder de kwetsende uitspraken van Hofman: 

 


Lees ook:
'The Voice'-producent ITV zegt 'geschokt te zijn' na uitzending van 'BOOS'
RTL reageert na uitzending van 'BOOS' over 'The Voice of Holland'
RTL schrapt 'The Voice of Holland' na aantijgingen seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers