Cabaretiers vieren de lach 'Bij Van Duin op de Achterbank'

woensdag 11 januari 2023
Foto: © Omroep MAX 2022

Na decennia zelf als komiek in de theaters te hebben gestaan, gaat André van Duin nu in gesprek met zijn collega's; komieken en cabaretiers die hij bewondert.

In het programma, naar een idee van André zelf, ontvangt hij zijn gasten in een prachtige oude oldtimer en voert met hen gesprekken over alles wat met humor te maken heeft. Te gast zijn: Youp van 't Hek, Herman Finkers, Brigitte Kaandorp, Peter Pannekoek, Jochem Myjer en Tineke Schouten.


Youp van ’t Hek, Herman Finkers, Brigitte Kaandorp, Peter Pannekoek, Jochem Myjer en Tineke Schouten zijn de gasten in de eerste reeks van 'Bij Van Duin op de Achterbank'. De zes topcabaretiers worden door de bekendste komiek van Nederland naar het theater gebracht, alwaar zij die avond optreden. Het vervoersmiddel is een klassieke oldtimer in perfect staat, dus de gasten worden in stijl van A naar B vervoerd. Op de achterbank vinden gesprekken plaats over komedie, waarbij verschillende fragmenten de revue passeren.

André van Duin: 'Wat is er leuker dan gezellig babbelen over humor?! Jarenlang heb ik zelf op het toneel gestaan en nu mag ik mijn collega's onderweg naar hún werk vergezellen. Het worden vrolijke gesprekken.'

Aflevering 1 - Youp van 't Hek - vrijdag 10 februari om 21.20 uur bij MAX op NPO 1
In de eerste aflevering van Bij Van Duin op de Achterbank brengt André niemand minder dan Youp van ’t Hek naar Koninklijk Theater Carré. Hoe ziet Youp het leven als toekomstig pensionado, wat hebben Laurel & Hardy hem geleerd en welke cabaretier ziet Youp als zijn opvolger? Dat en meer komt aan bod in een openhartig gesprek op de achterbank.

'Bij Van Duin op de Achterbank' is vanaf vrijdag 10 februari om 21.20 uur te zien bij MAX op NPO 1.

DOSSIER: Voorjaar 2023: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers