SBS6 volgt Rotterdamse ras-optimist Mitchel Viljeer in realityserie 'Mitchel aan de Maas'

maandag 10 april 2023
Foto: SBS6/Talpa Network - © Wessel de Groot 2023

Hij haalt geluk uit kleine dingen, leeft in het moment en heeft energie voor tien: de immer opgewekte Rotterdamse stadsbeheerder Mitchel Viljeer.

Trots op zijn werk, op de stad en op de mensen die voor de stad zorgen, de stad veilig maken en schoonhouden: vuilnismannen en -vrouwen, reinigers en gladheidsbestrijders. In de nieuwe realityserie 'Mitchel aan de Maas' volgen we de energieke Mitchel bij werkzaamheden binnen de gemeente die door zijn ogen van uitzonderlijke schoonheid zijn, en zien we hoe hij zich met zijn collega’s voorbereidt op evenementen als Feyenoord – Ajax, de marathon van Rotterdam en het bezoek van de koninklijke familie op Koningsdag 2023.


Mitchel genoot in 2021 landelijke bekendheid met een vlog waarin hij vastlegde hoe hij met collega’s in het holst van de nacht de besneeuwde wegen van Rotterdam begaanbaar maakte. Met zijn collega’s laat Mitchel in 'Mitchel aan de Maas' zien hoe mooi wereldstad Rotterdam is en stelt hij ons voor aan haar markante inwoners. Elke dag zetten zij zich met elkaar in om Rotterdam gezellig en leefbaar te houden. Ze dragen zorg voor alle bruggen, tunnels en bomen, voor milieuhandhaving, afvalinzameling en het reinigen van straten en pleinen. En ook al gaat dat nooit zonder slag of stoot, het gebeurt dankzij Mitchel altijd met volle overgave. Er gaat in 010 geen dag voorbij zonder dat de haartjes op zijn armen overeind gaan staan en hij iedereen om zich heen aansteekt met zijn bewonderingswaardige enthousiasme en eindeloze authenticiteit.

Aflevering 1: voorbereiding voor Zomercarnaval Rotterdam
In de eerste aflevering van 'Mitchel aan de Maas' maken we kennis met Mitchel en zijn helden, want dat zijn z’n collega’s voor hem. Zij zijn niet alleen verantwoordelijk voor het schoonhouden van de stad, ook dragen zij bij aan het in goede banen leiden van evenementen. Zo staat Zomercarnaval Rotterdam voor de deur, middenin het centrum. Direct staat Mitchel voor een enorme uitdaging: het opruimen van de honderdduizenden kokosnoten die straks door de straten rollen. Lukt het Mitchel om Rotterdam op tijd klaar te hebben voor dit kleurrijke feest?

'Mitchel aan de Maas' wordt geproduceerd door Het Volk en geregisseerd door Timon Moll, de regisseur van onder meer 'Chateau Meiland'.

'Mitchel aan de Maas', vanaf 11 april iedere dinsdag om 20.30 uur op SBS6 en KIJK.nl.

DOSSIER: Voorjaar 2023: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Au Pairs' (BNNVARA)

De vierde au pair, Aïcha, vertrekt naar Hawaï. Ze mist haar overstap en belandt in haar eentje in Los Angeles. Bibi trekt in bij de familie Aiwohi. Haar eerste nacht draait uit op een regelrechte nachtmerrie en zorgt voor flink wat twijfel. Ook Melanie ontmoet haar gastgezin. Wat doet het met haar wanneer blijkt dat ze voor vier jonge kinderen moet zorgen? Quincy probeert een band op te bouwen met de pubers in huis.

'Au Pairs', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers