'De Gouden Kooi' blijft bestaan!

donderdag 15 november 2007

RTL 5 herziet zijn beslissing over het vroegtijdig stopzetten van het realityprogramma 'De Gouden Kooi'. Het omstreden programma van John de Mol werd na de verhuis van Tien naar RTL 5 bedreigd door RTL-topman Fons van Westerloo.

Bede

nker John de Mol reageert rustig op het bericht dat zijn jongste geestekind dan toch een vervolg krijgt: 'Het is wel vaker gebeurd met mijn ideeen. Eerst werden ze verguisd, daarna omarmd.' Hiermee doelt de Mol natuurlijk op zijn eerste realityprogramma 'Big Brother', oorspronkelijk bedolven onder bakken kritiek maar uiteindelijk toch een wereldwijd kijkcijferkanon.

Momenteel is 'De Gouden Kooi' één van de enige sterktehouders van RTL 5. Samen met 'Deal or No Deal' zijn deze twee voormalige Tien-programma's een ankerpunt met een trouw publiek geworden in het programmaschema van RTL 5. Daarnaast zal ook wel meespelen dat het imago van het omstreden programma de voorbije weken grondig opgepoetst werd. 

Het stabiele kijkcijfer is duidelijk een argument geworden waar RTL-topman van Westerloo niet naast kon kijken. Nochtans riep hij enkele maanden nog dat 'De Gouden Kooi' in 2008 niet meer op zijn zender te zien zou zijn, tenzij het programma meer dan één miljoen kijkers scoorde.

Meer dan eens krijgt bedenker John de Mol weer zijn gelijk. Het wordt nu afwachten of het format ook wereldwijd een succes wordt.

Bron: De Telegraaf

DOSSIER: De Gouden Kooi (RTL 5)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers