'De Smaak van Joël', aflevering 1: Garen

donderdag 11 juli 2019

In 'De Smaak van Joel' ontrafelen we de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'garen'.

We zien dat we ons eten garen om het te ontgiften, beter verteerbaar te maken en bovenal om het lekkerder te maken. Zo bereidt Joël met chef-kok Giel Kaagman de perfecte biefstuk. Met dank aan 1 van de lekkerste chemische reacties: de Maillard-reactie. Ook reist hij naar Engeland, naar toprestaurant ST JOHNS. Hier gaat Joël op zoek naar de minder bekende maar zeker net zo lekkere stukken vlees van een koe of varken.


'De Smaak van Joël', vrijdag 12 juli om 21.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers