Deze makelaars doen mee aan 'Hollandse Makelaars Aan De Costa'

donderdag 6 oktober 2022
Foto: RTL 5 - © RTL 2022

In het gloednieuwe RTL 5-programma 'Hollandse Makelaars Aan De Costa' verkopen karakteristieke Nederlanders (vakantie)huizen aan hun landgenoten. En niet alleen de huizen worden verkocht, maar ook de Spaanse levensstijl.

In deze realityserie zien we de makelaarsfamilies in actie en worden ze nauw gevolgd in hun dagelijkse Spaanse leven aan de zonnige Costa.


De makelaars geven een kijkje in de verschillende woningen die zij aan de Costa Blanca aanbieden en laten zien hoe heerlijk een leven aan de Spaanse kust kan zijn. Ze nemen de kijker mee in hoe zij een huis aanbevelen, wat hun afwegingen zijn en hoe ze ervoor zorgen dat de huizen worden gekocht.

Maak hier kennis met de Nederlandse makelaars:

Pascal en Ed
Pascal woont nu vier jaar in Spanje en Ed al meer dan 25 jaar. Ed spreekt vloeiend Spaans en voelt zich na al die jaren sterk verbonden met de Spaanse cultuur. Het bedrijf Nelemans Real Estate is in 2007 opgericht en het management heeft al meer dan veertig jaar ervaring in de makelaardij. De klant staat op nummer één en wordt dan ook gedurende het hele proces intensief begeleidt.

Eric Jan en Daphne
Eric Jan woont al bijna twintig jaar in het Spaanse Alicante en heeft drie prachtige kinderen. Sinds drie jaar is hij samen met zijn verloofde Daphne en vullen ze elkaar ontzettend goed aan. Met Eric Jan als CEO en projectontwikkelaar en Daphne als home concept ontwerper richten ze zich met hun bedrijf Bella House op het hogere woningsegment en voornamelijk nieuwbouw.

Jelco en Nynke
Jelco en Nynke zijn gelukkige eigenaren van Droomhuis Spanje. Twaalf jaar geleden verhuisden zij samen met hun dochter Maren naar het zonnige Murcia. Nynke is het hart van de zaak en houdt zich bezig met de klantenservice. Jelco verzorgt de sales van het bedrijf en gaat op pad met hun klanten. Ze nemen hun klanten bij de hand, focussen zich over het algemeen op nieuwbouw, maar verkopen ook bestaande bouw.

Familie Niessen
Mannie Niessen is de oprichter van Mi Casa Familie en is in 1989 naar Spanje vertrokken. Inmiddels is zijn bedrijf uitgegroeid tot een heus imperium met een makelaardij, een zorgcentrum en een hotel. Ook ontwikkelen ze zelf huizen die ze vervolgens weer zelf verkopen. Zijn zoon Bas heeft de dagelijkse leiding, dochter Inge geeft leiding aan het zorgcentrum en zoon Bennie leert nu de fijne kneepjes van de makelaardij.

Michel en Marcel
Michel en Marcel zijn twaalf jaar gelukkig met elkaar en hebben de liefde vorig jaar bekroond met hun bruiloft. De twee stadsmensen wonen sinds 3,5 jaar permanent in Benidorm en zijn actief in de zonnige regio Costa Calida en Costa Blanca. Ze vullen elkaar aan met een duidelijke taakverdeling: Marcel zich richt op social media en Michel op de sales. En de makelaardij is niet hun enige passie. Ook zijn zij de managers van een Nederlandse volkszangeres.

'Hollandse Makelaars Aan De Costa', vanaf maandag 10 oktober om 20.30 uur wekelijks te zien bij RTL 5 en de productie ligt in handen van Warner Bros.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers