Ewout Genemans maakt en presenteert nieuw reportageprogramma '5 Extreem'

dinsdag 19 augustus 2014

Vanaf zondag 14 september gaat het nieuwe reportageprogramma '5 Extreem' van start bij RTL 5. Ewout Genemans is niet alleen de maker van deze spraakmakende reeks, hij neemt ook de presentatie op zich.

In '5 Extreem' volgt hij Nederlanders die een opzienbarende levensstijl, passie of opvatting hebben. Hij probeert te achterhalen wat hun drijfveer is, waar ze voldoening uit halen en hoe ze tegen zichzelf aankijken.


Ewout gaat onder andere met een Nederlands gezin op pad waarvan hun vierjarige dochtertje meedoet aan de grootste kindermissverkiezing van Amerika. De omstreden verkiezingen, waarbij kleine kinderen als ware barbiepoppen worden opgetuigd, wint ook in Nederland steeds meer aan populariteit. Het gezin in ‘5 Extreem’ steekt hun laatste spaargeld in de deelname van hun dochter. Of zij tegen de Amerikaanse standaard op kunnen boksen, is nog maar de vraag. Ook reist Ewout mee met een man die zich in Thailand wil laten ombouwen tot vrouw.

Hij wil het juist daar laten doen omdat de procedure in Nederland hem te lang duurt. In Bangkok, het mekka van de sexchanges, wordt hij meteen geholpen. Nederlandse artsen raden het sterk af om deze ingrijpende operatie daar te laten uitvoeren, maar dat weerhoudt hem er niet van om toch te gaan.

Deze en andere spraakmakende en controversiele onderwerpen komen voorbij in de zevendelige reeks '5 Extreem'. De kijker ziet een bijzondere kant van Nederland die soms verontrustend is, vaak controversieel, maar altijd bijzonder.

'5 Extreem', vanaf zondag 14 september wekelijks om 21.30 uur bij RTL 5.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers