Freek Vonk met eigen zaterdagavondshow op NPO 1

donderdag 28 juli 2016

Hoe vervelt een vogelspin, waarom zie je bijna nooit een bladstaartgekko en wat gebeurt er in een menselijk lichaam als je bent gebeten door een zwarte mamba?

Vanaf 27 augustus kan de hele familie iedere zaterdag haar kennis over de natuur en wilde dieren bijspijkeren tijdens de splinternieuwe familiequiz 'De Super Freek Show'. Onder leiding van Dr. Freek Vonk en Evi Hanssen wordt de wilde-dierenkennis getest van een dierenminnende familie of vriendengroep die het opneemt tegen een team van bekende Nederlanders. Evi leidt de teams door de verschillende quizrondes en Freek verduidelijkt de antwoorden, laat filmpjes zien en geeft iedere week spannende mini-colleges over het dierenrijk.


'Omdat ik tijdens opnames meestal door de hete, vochtige jungle struin kan ik geen publiek meenemen. Maar nu toveren we de studio om tot één grote wildernis. En ik vind het te gek dat ik het publiek en de kandidaten mee kan nemen op avontuur in de wondere wereld van de natuur! Ik ben zo blij, dit wordt helemaal geweldig!', aldus Freek Vonk.

In de studio van 'De Super Freek Show' waant iedereen zich even avonturier. Bomen, rotsen, water, steppe, er ontbreekt niets om het publiek het gevoel te geven dat ze in de wildernis zijn. De twee teams strijden in verschillende spectaculaire spelrondes voor een wekelijks wisselende trofee. Om met de gouden kroko-cup, de vergulde varaan, de bronzen bonobo beker of de gouden gekko naar huis te gaan moeten de teams niet alleen alles weten over wilde dieren, maar ook stalen zenuwen hebben. Ze moeten hun handen vies maken, alles durven bekijken, voelen, ruiken en proeven wat Freek en Evi ze voorschotelen.

De opnames van 'De Super Freek Show' zijn vanaf 23 augustus. Kaarten voor de opnames zijn te verkrijgen op http://www.tvtickets.nl. Dierenliefhebbende vrienden, families en andere clubs kunnen zich aanmelden om mee te doen met 'De Super Freek Show' via de site.

'De Super Freek Show' is een co-productie van BNN, VARA en Second Nature.

'De Super Freek Show', vanaf 27 augustus iedere zaterdag om 20.30 uur bij BNN-VARA op NPO 1.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers