Het najaar bij NET 5: verrassend divers

donderdag 8 juli 2010

NET 5 is en blijft een zender voor jonge vrouwen. Dit najaar willen we onze kijkers verrassen met een divers aanbod. Naast de onderscheidende dramaseries waar NET 5 bekend om staat, komen we met sprankelende reality-tv. Zo presenteert Renate Verbaan de Nederlandse versie van de wereldwijde tv-hit 'MasterChef', een talentenjacht voor gepassioneerde amateurkoks. Ook Katja Schuurman is later dit najaar te zien met een nieuw realityprogramma.

Daarnaast spelen de emoties hoog op in de nieuwe afleveringen van de succesformule 'Grenzeloos Verliefd' en de Amerikaanse realityseries 'The Bachelor' en 'The Kardashians'.


En ook in 'De co-assistent' dit seizoen veel jaloezie en drama...

Nederlandse versie van tv-hit 'MasterChef'
NET 5 zendt dit najaar de Nederlandse versie van de wereldwijde tv-hit 'MasterChef' uit. Passie voor koken is waar het om draait in deze talentenjacht voor amateurkoks. Uit duizenden kandidaten wordt gezocht naar dat ene uitzonderlijke kooktalent. Een kritische jury beoordeelt de amateurkoks, om uiteindelijk een van hen tot de eerste Nederlandse ‘Masterchef’ uit te roepen. MasterChef is zeer succesvol in thuisland Groot-Brittannië en ook in Australië en Nieuw-Zeeland behaalt het programma hoge kijkcijfers. 'MasterChef' wordt in Nederland gepresenteerd door Renate Verbaan.

Uiteenlopende opdrachten
'MasterChef' is een strijd tussen duizenden amateurkoks van verschillende leeftijden en achtergronden, die niets liever willen dan een carrière als professionele chef. Hun talent en passie voor koken wordt getest via de meest uiteenlopende opdrachten, zoals: De 'signature dish'. Bij deze opgave proberen de kandidaten de jury te overtuigen met hun eigen beste gerecht.

De creativiteitstest
Elke deelnemer krijgt een doos met daarin een beperkt aantal ingrediënten. In zeer korte tijd moeten ze hier een smakelijk gerecht van maken.

De stresstest
De amateurkoks moeten onder hoge tijdsdruk een maaltijd voor een speciale gelegenheid bereiden of zich bewijzen in de keuken van een toprestaurant.

Deskundige jury
In 'MasterChef' is uiteraard een belangrijke rol weggelegd voor de jury. Deze bestaat uit kookprofessionals die hun sporen meer dan verdiend hebben. Zo is in de Amerikaanse versie topkok Gordon Ramsay te zien. Welke chefs in Nederland hun deskundige commentaar gaan geven, wordt in een later stadium bekend gemaakt.

Wereldwijd succes
MasterChef is groot geworden bij de Britse BBC. Vervolgens zijn er met veel succes lokale versies gemaakt in Australië en Nieuw-Zeeland, waarbij de finale in Australië zelfs het best bekeken programma sinds 2001 was. Ook in Noorwegen en België is 'MasterChef' momenteel te zien. Later dit jaar volgen Finland, Frankrijk, Griekenland, de Verenigde Staten en Zweden.

DOSSIER: Najaar 2010: wat krijgt Nederland te zien?

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers