Kijkcijfers: 5,4 miljoen Nederlanders zien finale Eurovisie Songfestival

zondag 23 mei 2021

Gemiddeld 5,4 miljoen mensen zagen zaterdag op NPO 1 hoe Italië de finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam wist te winnen. Dat heeft Stichting KijkOnderzoek becijferd.

Het meeste aantal Nederlanders stemde iets voor 23.00 uur af op de uitzending. Dan trad de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy aan. Op dat ogenblik piekte de uitzending tot een cijfer van 6,1 miljoen. Helaas viel Macrooy niet in de smaak van de rest van Europa. Van het publiek kreeg hij geen punten.


Het gemiddelde cijfer van 5,4 miljoen is een record voor het liedjesfestival. Het vorige record dateert van 2014, toen de Common Linnets deelnamen. 5,1 miljoen Nederlanders volgde toen de uitzending. En in 2019 zagen 4,4 miljoen kijkers hoe Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival wist te winnen.

Bron: ad.nl


Lees ook:
Zo telt de NPO af naar het Eurovisie Songfestival 2021!

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers