Kijkcijfers: 'Domino Day' lokt twee miljoen kijkers

zaterdag 18 november 2006

Domino Day 2006 trok vrijdagavond op het hoogtepunt bijna 2,5 miljoen kijkers. Gemiddeld stemden 2.068.000 miljoen mensen af op SBS 6 voor de avondvullende live tv-uitzending. Hiermee was Domino Day 2006 veruit het best bekeken programma van de avond.

I


n het FEC Expocentrum in Leeuwarden vestigde Robin Paul Weijers en zijn team met 4.079.381 vallende dominostenen een nieuw wereldrecord. Het behalen van het record werd dit jaar extra spannend gemaakt door een viertal zogenaamde bouweruitdagingen.

De eerste steen werd om 21.00 uur omgeduwd door Kim Wilde, die met een swingend optreden de toon van het evenement zette. De bouwers moesten tijdens de uitzending nog vier schakels tussen velden toevoegen. In totaal waren hier 444.400 stenen mee gemoeid. De eerste drie bouweruitdagingen mislukten waardoor het op de laatste bouweruitdaging van 400.000 stenen aankwam om het record veilig te stellen.

Het thema van de wereldrecordpoging was 'Music in Motion'. De omvallende dominosteentjes beeldden negen muziekstromingen uit, zoals onder andere rock-'n-roll, disco, klassieke muziek en reggae. Naast Kim Wilde traden ook Ilse DeLange en Lucie Silvas op. DeLange plaatste tevens op 27 september jl. de eerste steen.

Ruim 2 miljoen kijkers waren bijna vier uur lang getuige van het zenuwslopende dominospektakel dat live werd uitgezonden in negen Europese landen. Veronica zendt zaterdaggavond om 18.55 uur een compilatie uit van de hoogtepunten van Domino Day 2006.

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

TV-Visie Poll: Wat is jouw favoriete zender?
STEM NU

Persbericht Endemol Nederland
http://www.sbs6.nl
Meer artikels over SBS6

DOSSIER: Domino Day

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers