Kijkcijfers: Nederland keek dinsdag massaal televisie

woensdag 3 februari 2021

Dinsdag was er de coronapersconferentie van premier Rutte. En daar stemden heel wat Nederlanders op af. In totaal keken er 6,3 miljoen mensen. Dat becijferde Stichting KijkOnderzoek.

De coronapersconferentie werd door de meeste Nederlanders gevolgd op NPO 1. Er keken 4,28 miljoen mensen naar de NOS-uitzending op NPO 1. 1,54 miljoen volgde de persconferentie op RTL 4 en naar SBS6 keken 482.000 mensen.


Veel kijkers bleven daarna hangen bij NPO 1. Naar het 'NOS Journaal' keken 2,92 miljoen mensen. Daarna bleef een groot deel van de kijkers present voor 'DNA Onbekend' met Dionne Stax dat een absoluut record neerzette. Maar liefst 1,9 miljoen Nederlanders volgden het programma.

RTL 4 haalde verder nog mooie resultaten met het 'Half Acht Nieuws' (ook 1,54 miljoen) en 'Married At First Sight' (1,3 miljoen). Talpa ziet Veronica met de film 'Jason Bourne' (691.000) beter scoren dan grote broer SBS6 dat met de reguliere uitzending van 'Hart van Nederland' afklokt op 610.000 mensen.

Bron: Stichting KijkOnderzoek/ad.nl

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers