Kijkcijfers: Paul de Leeuw wederom winnaar op zaterdag

zondag 5 oktober 2008

Het veelbesproken 'Million Dollar Wedding' kent nog steeds lage kijkcijfers. Zaterdagavond zat een man na een spelletje in de show naakt op de tribune. Slechts 451.000 kijkers zagen het gebeuren. De man zat er om een paar te helpen, maar ze wonnen het spel met de koffers niet. 'Het Moment Van De Waarheid' viel mee in de val van 'Million Dollar Wedding' en scoorde 762.000 kijkers.

D


e show staat nog vier weken achter 'Million Dollar Wedding' en gaat vervolgens op vakantie. De nieuwe zaterdagavond van RTL4 bestaat uit 'Ik Hou Van Holland' en 'Succes Verzekerd' met Linda de Mol en Carlo Boszhard. Dit duo trekt ook de zondagavond, met dit seizoen live 'Ik Wed Dat Ik Het Kan' om 20.00 uur, en 'Miljoenenjacht' om 21.30 uur. RTL zet sterk in op shows in het weekend dus.

Op datzelfde moment keken 1,9 miljoen mensen naar 'Mooi Weer De Leeuw'. Deze show was een van de bijdrages aan het torenhoge marktaandeel van de Publieke Omroep, welke met ruim 38% de dominante was op zaterdagavond. 'Raymann is laat' en 'Koefnoen' weten echter wel een kleine miljoen kijkers kwijt te raken. Ze scoorden allebei respectievelijk rond de miljoen kijkers, wat in het verleden weleens beter is geweest. De zaterdagavond van Nederland 1 is al een aantal jaar hetzelfde. 'Mooi Weer De Leeuw' kent nauwelijks vakantie en ook de andere shows draaien langer mee. Paul de Leeuw heeft aangegeven niet meer door te willen met zijn show, en dat zou het begin kunnen zijn van een metamorfose voor de zaterdagavond. 

De avond op SBS6 werd afgetrapt met 'Het Beste Idee Van Nederland'. Over twee weken beginnen de halve finales waarin de uitvinders ook het grote publiek moeten overtuigen van hun uitvinding. Het format van deze show is inmiddels in meerdere landen te zien, en overal is duidelijk dat wetenschap en amusement hand in hand gaan. Er keken 964.000 kijkers naar 'Het Beste Idee'. Aansluitend 'Wie Ben Ik' dat 60.000 kijkers minder trok, dan vorige week, maar in marktaandeel stabiel blijft. De terugkeer van het programma lijkt dan ook een succes. Ruim 1,2 miljoen kijkers schoven weer aan. 

RTL 4 was, maar dat is niet nieuw, wederom de verliezer van de avond. Nederland 1 de grote winnaar dankzij Paul de Leeuw. SBS 6 timmert nog steeds aan de weg. Binnenkort de eerste wisselingen op de zaterdag, waarbij de kansen dus opnieuw te verdelen zijn.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers