Kijkcijfers: Viacom Benelux groeit 23% in eerste kwartaal

dinsdag 16 april 2019
Foto: MTV - © Viacom Benelux 2019

Viacom Benelux is het jaar goed gestart met een sterke groei van haar marktaandeel onder volwassenen in de doelgroep van 25-54 jaar.

Het moederbedrijf achter de zenders MTV, Spike, Nickelodeon en Comedy Channel scoorde met maar liefst +23% groei in marktaandeel onder volwassenen van 25 tot 54 jaar in het eerste kwartaal van 2019 ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2018.

De sterkste groei lag bij de jongste actiezender Spike met een groei van +62% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De populaire serie Top Gear heeft meteen vanaf het begin een stevige plek veroverd in de programmering. Ook het het derde seizoen van Ink Master Meesters van de Lage Landen was een groot succes.

Comedy Central pakte er 10% marktaandeel bij met de 'Big Bang Theory' spin-off 'Young Sheldon', 'The Daily Show', 'Friends' en 'Modern Family'.

Nickelodeon en MTV groeien sterk in video streaming. De kids bekeken het Nickelodeon Nederlands YouTube kanaal maar liefst 14,2 miljoen keer. Vooral de 'Teenage Mutant Ninja Turtles', 'SpongeBob' en 'Henry Danger' waren top-scoorders en zorgden voor een groei van maar liefst 73% in de afgelopen 90 dagen ten opzichte van dezelfde periode ervoor.

Het MTV Nederland YouTube kanaal ging met 22,9 miljoen views de afgelopen 90 dagen sky-high met een groei van maar liefst +125% ten opzichte van dezelfde periode ervoor. Speciaal de serie 'Je Moeder' overtrof online alle verwachtingen en was met 8,5 miljoen views op YouTube sinds de start van de serie elke week trending in Nederland.

'Met onze glocal marketing strategie vertalen we internationale succesvolle shows naar onze lokale Benelux-doelgroep', aldus Maurice Hols, Executive Vice President Viacom Benelux. 'Dat vraagt veel creativiteit en een voortdurende zoektocht naar lokaal aansprekende talenten en grondige kennis van onze doelgroep. Deze strategie spreekt duidelijk enorm aan en levert Viacom Benelux méér fans op'.

Bron kijkcijfers: SKO, tijdvak 06:00-26:00 uur, live inclusief uitgesteld kijken. Volwassenen: 25-54 jaar
Bron YouTube: YouTube Analytics

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers