Marnix Kaart en Marc Pos regisseurs Eurovisie Songfestival 2020

dinsdag 27 augustus 2019

De regisseurs van het komende Eurovisie Songfestival in Nederland zijn bekend: Marnix Kaart en Marc Pos nemen volgend jaar de regie van de tv-shows voor hun rekening.

De twee regisseurs van het Eurovisie Songfestival 2020 zijn bekende Nederlandse vakmannen met veel ervaring op het gebied van grote TV-shows en live-events. Marnix Kaart zal zich vooral toeleggen op het in beeld brengen van de inzendingen van de verschillende landen. Marc Pos richt zich op de structuur van de shows, het design en setontwerp en de verschillende showblokken die tussen de deelnemende artiesten te zien zijn.


Marnix Kaart (52) regisseerde talloze entertainment programma’s en live-producties: van 'Zomergasten', 'Jinek' en 'RTL Boulevard' tot 'Holland's Got Talent', 'De Musical Awards', 'De Uitmarkt', 'Vrienden van Amstel live', 'Toppers in Concert', 'Groots met een zachte G' van Guus Meeuwis en de jubileum registratie van Armin van Buuren in de Amsterdam Arena.

Sinds enige jaren is Marnix Kaart ook actief als regisseur in het Midden-Oosten waar hij aan monsterproducties meewerkt. Het werken met grote teams en gedreven professionals, in zowel binnen- als buitenland en het 'dirigeren van de voorstelling', is waar Kaart zijn grootste kracht ligt. Marnix Kaart: 'En dan nu het Eurovisie Songfestival. Voor mij een droom en een eer om dit te mogen en kunnen doen.'

Marc Pos (50) brak door met de regie van de eerste serie 'Idols' (2003). Maar hij was ook verantwoordelijk voor bijvoorbeeld nationale inzamelacties, 'De Gouden Televizierring', 'Het Kerstmuziek Gala' en 'Het Prinsengrachtconcert'. Daarnaast stond hij aan de wieg van programma’s als 'DWDD', 'Nieuwsuur' en 'De Lama’s'.

Met zijn eigen productiebedrijf legt Marc Pos zich de laatste jaren ook toe op het ontwikkelen van nieuwe TV-formats. Marc Pos: 'Ik ben een uitvinder, een conceptdenker die het team zo probeert te inspireren dat we als een geoliede machine een programma kunnen neerzetten. Het Eurovisie Songfestival is een van de grootste en complexe regie-opdrachten die er bestaat, waar ik mijn tanden in ga zetten. We zullen de wereld laten zien wat wij als Nederland waard zijn.'

Beide regisseurs worden samen verantwoordelijk voor de drie live shows, negen generale repetities en het cameraplan voor de ruim 40 deelnemende acts die pas een paar weken van tevoren bekend zijn. Met meer dan 180 miljoen kijkers is het Eurovisie Songfestival een van de grootste TV-shows ter wereld.

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de EBU (European Broadcasting Union).


Lees ook:
Executive Producers Eurovisie Songfestival 2020 benoemd

DOSSIER: Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers