Martijn Koning en RTL-baas hadden een gesprek

zaterdag 24 april 2021

Cabaretier Martijn Koning en RTL-directeur Peter van der Vorst hebben een gesprek gehad over de Baudet-zaak van afgelopen maart in het programma 'Jinek'.

In een verkiezingsuitzending van 'Jinek' nam Martijn Koning in een column tafelgast Thierry Baudet (FvD) zwaar op de korrel. De politicus verliet prompt de studio. RTL nam afstand van het gebeuren. Zowel de omroep als Eva Jinek zelf excuseerden zich bij Baudet.


De redactie van het programma zei dat Koning zijn column niet ter inzage had voorgelegd, maar de cabaretier sprak dit tegen. Hij zei dat hij het stuk aan Eva Jinek had aangeboden, maar zij was daar niet op ingegaan. Koning eiste nadien op zijn beurt een verontschuldiging van RTL.

In een gesprek tussen Martijn Koning en Peter van der Vorst zijn nu een aantal zaken doorgepraat. Belangrijkste punt is dat beide partijen weer met elkaar praten. Van der Vorst benadrukt daarnaast dat Koning nog steeds welkom blijft in de programma's van RTL.

Bron: ad.nl


Lees ook:
'Jinek' ziet Baudet weglopen: RTL verontschuldigt zich
Martijn Koning zegt dat Jinek wél wist van Baudet-column
Martijn Koning wil excuses na 'Jinek'-rel

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers