Naar de Balkan in het nieuwe seizoen van 'We zijn er Bijna!'

zondag 21 juli 2019

'We zijn er Bijna!' is deze zomer terug bij MAX! Presentator Martine van Os trekt dit jaar met 35 kampeerders door de Balkan. De vakantiegangers reizen door de groene bergen van de Balkanlanden van camping naar camping.

De kampeertocht begint in Zagreb in Kroatië en gaat langs Sarajevo en Mostar in Bosnië-Herzegovina. Vervolgens trekt het gezelschap dwars door Montenegro en via Albanië reizen ze langs de Adriatische Kust terug naar Kroatië. Dit allemaal onder leiding van reisbegeleiders Willem en Petra. Zij zorgen er voor dat iedereen een plaats vindt op de camping, leiden de excursies in goede banen en springen in de bres als iemand ziek wordt of pech heeft.

Aflevering 1 – maandag 22 juli om 21.15 uur op NPO 1
De reis begint op een stadscamping bij Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Iedereen komt hier op eigen gelegenheid vanuit Nederland naar toe. De meeste deelnemers kennen elkaar nog niet, maar sommige hebben elkaar al eerder op een kampeerreis getroffen. Ook voor Martine van Os zitten er oude bekenden in de groep: Paul reed vorig jaar in zijn eentje mee door de hak van de Italiaanse laars. Dit jaar wordt hij vergezeld door zijn broer Kees.

De groep reist van Zagreb naar Jajce in Bosnië-Herzegovina. De route is van te voren uitgestippeld en gecontroleerd op wegen die toegankelijk zijn voor campers en caravans. Volgens het routeboek gaat de weg via een indrukwekkende kloof langs de rivrier de Vrbas, maar een geschaarde vrachtwagen gooit roet in het eten. De weg is afgesloten en het alternatief is een omweg via de bergen.

Over 'We zijn er Bijna!'
In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met 'We zijn er Bijna!' reislustige vijftigplussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen en onbezorgd genieten. Onderweg worden verhalen uitgewisseld en lief en leed met elkaar gedeeld.

'We zijn er Bijna!', vanaf maandag 22 juli om 21.15 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers