Nieuwe BNN-serie 'Sophie in de Kreukels'

maandag 31 augustus 2015

Sophie Hilbrand duikt met het nieuwe BNN-programma 'Sophie In De Kreukels' in de wereld van de botox en de fillers. Veel van haar vrouwelijke showbizzcollega's lijken hun weg naar de cosmetische kliniek al gevonden te hebben.

Waarom gaan ze allemaal voor de bijl? En moet Sophie het ook overwegen nu ze bijna veertig wordt? Hoewel ze niet direct staat te juichen bij lichamelijk verval, vindt ze dat botox mensen niet per se mooier maakt. Loopt Sophie hopeloos achter met haar mening dat je het verval maar beter kunt omarmen? Of leidt deze zoektocht bij haar tot de conclusie dat er niks mis is met een goedje dat rimpels als sneeuw voor de zon laat verdwijnen?


In een serie van acht afleveringen zien we de persoonlijke zoektocht van Sophie. Het onderwerp blijkt een groot taboe. Welke BN'ers durven er eerlijk voor uit te komen dat zij ooit 'iets hebben laten doen' en waarom doen ze het? En zijn er ook manieren waarop vrouwen relaxter om kunnen gaan met hun ouder wordende zelf, zonder ingrepen?

Sophie: 'Ik ben bijna veertig en het gaat best hard nu: het is allang niet meer alleen de fronsrimpel, die kreukels steken nu wel zo'n beetje overal de kop op. Ik heb een leeftijd waarop veel collega’s al lang naar de botox en de fillers hebben gegrepen. Aan de ene kant zou ik juist de ouderdom willen omarmen, aan de andere kant wil ik ook 'zo lang mogelijk mee gaan.' Ben ik conservatief als ik neig om het niet te doen? Of zijn mijn ideeën over het onderwerp achterhaald? Redenen genoeg voor mij om dit eens grondig uit te zoeken.'

In 'Sophie in de Kreukels', praat Sophie met bekende en onbekende vrouwen die de weg naar de kliniek al gevonden hebben en zij die er niks van moeten hebben. Ze onderzoekt het huidige schoonheidsideaal en de ingrepen die nodig zijn om daar aan te voldoen. Ze gooit hiervoor zichzelf letterlijk in de strijd. Zo legt ze het vraagstuk voor aan haar baas, haar partner, collega’s, vriendinnen en psychologen. Na een zoektocht van acht weken besluit ze of ze haar ouder wordende uiterlijk accepteert of toch zwicht voor de botox.

'Sophie In De Kreukels', vanaf 1 september iedere dinsdag om 21.35 uur bij BNN op NPO 3.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers