NPO Zappelin extra biedt educatie voor kinderen zonder laptop of tablet

donderdag 2 april 2020

In samenwerking met Schooltv (NTR) stelt NPO Zapp/Zappelin vanaf maandag 6 april educatieve programma's beschikbaar via de tv-zender NPO Zappelin extra.

Zo kunnen basisschoolkinderen elke doordeweekse dag Schooltv kijken, zonder dat zij een laptop, tablet of internetverbinding nodig hebben.


Bij scholen in Nederland groeit de zorg over de niveauverschillen tussen kinderen. Ouders kunnen om verschillende redenen niet altijd helpen bij het thuis leren. Ook beschikt niet elk gezin over voldoende mogelijkheden om het volledige lespakket online te kunnen volgen. Daarnaast is het een aantal scholen nog niet gelukt om passend onderwijs op afstand te bieden.

Robert Fortuijn, netmanager NPO Zapp/Zappelin: 'Wij vinden dat alle kinderen die nu thuis zitten toegang moeten hebben tot educatief materiaal. Schooltv heeft daarom aangeboden om lesvideo’s zo snel mogelijk ook via het themakanaal NPO Zappelin extra beschikbaar te stellen voor alle basisschoolkinderen. Op deze manier hopen we de kans te verkleinen dat er tijdens deze periode niveauverschillen ontstaan tussen kinderen op de basisschool.'

De doordeweekse programmering van Schooltv is als volgt:

9.00 tot 9.30 uur: groep 1 en 2
9.30 tot 10.00 uur: groep 3 en 4
10.00 tot 11.00 uur: groep 5 en 6
11.00 tot 12.00 uur: groep 7 en 8

Per tijdslot is er een selectie gemaakt van lesvideo's die veel gebruikt worden in het onderwijs voor die groepen. Kinderen uit de onderbouw leren onder andere de letters met 'Letterjungle', rekenen met 'Moffel en Piertje' en kunnen meezingen met de liedjes uit Sesamstraat. Voor de bovenbouw zijn er onder andere video’s uit '13 in de oorlog' en 'Willem Wever', maar ook landenvideo’s bij wereldoriëntatie. Het zijn video’s die de leerkracht normaal in zijn of haar les gebruikt.

Het themakanaal NPO Zappelin extra is in het basispakket te zien bij Ziggo op kanaal 311, KPN op kanaal 58 en T-mobile op kanaal 195. NPO Zappelin extra is ook online te bekijken op NPO Start.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers