Powned krijgt dagvaaarding van vakbonden

dinsdag 11 juni 2013

Vakbonden FNV Kiem, CNV Media en NVJ gaan de jonge publieke omroep Powned dagvaaarden. Dat meldt de krant Trouw. Powned is niet ingegaan op de vraag van de vakbonden om gegevens over het personeelsbestand ter beschikking te stellen.

De vakbonden hadden de publieke omroepn tot zaterdag de tijd gegeven om gegevens over hun werknemers openbaar te maken. Ze wilden weten hoeveel mensen bij de omroepen werken in vast dienstverband en hoeveel met een zogenaamd flexcontract. Powned heeft haar gegevens echter niet doorgegeven waarop de vakbonden de organisatie zullen dagvaarden.


Omroepen mogen, volgens de cao, maximum 40 procent van hun personeel een flexcontract geven. De vakbonden wilden weten of daar aan gehouden wordt. 'Al 6 jaar geleden zijn er afspraken gemaakt met de omroepen om paal en perk te stellen aan de doorgeschoten flexibilisering. Dan moeten ze zich daar wel aan houden', zo zegt Martin Kothman van het FNV Kiem in Trouw.

Bron: Trouw - ad.nl

Powned

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers