RTL5 en Videoland zoeken bewoners voor het 'Big Brother'-huis

donderdag 23 juli 2020

Ruim 20 jaar nadat 'Big Brother', de moeder van alle realityshows in Nederland tot leven kwam, keert het grootste en bekendste reality tv-programma eindelijk terug naar de lage landen: RTL 5, Videoland en SBS BelgiŽ brengen 'Big Brother' in 2021 gezamenlijk terug op het scherm.

Het legendarische format wordt wereldwijd nog steeds omarmd door miljoenen kijkers en is ook in andere Europese landen aan een geslaagde revival bezig. 'Big Brother' 2021 weet alles van je en houdt iedereen een spiegel voor. En daagt de samenleving opnieuw uit om deel te nemen aan zijn experiment. Wat is perceptie en wat is realiteit? 'Big Brother' zoekt het uit.

Peter van der Vorst, directeur Content RTL: 'Big Brother' is in de huidige tijdsgeest relevanter dan ooit. We kunnen inmiddels niet meer zonder onze mobieltjes en staan voortdurend in contact met de buitenwereld. Door socialmedia is er nauwelijks meer een moment op de dag dat we elkaar niet bekijken en beoordelen. We presenteren een versie van onszelf die zo optimaal mogelijk is. Wat gebeurt er als je dat allemaal weghaalt en mensen volledig op zichzelf en hun nieuwe huisgenoten zijn aangewezen? Als mensen naar binnen moeten kijken in plaats van naar buiten. Dat maakt deze nieuwe 'Big Brother' tot een interessant experiment voor verschillende perspectieven en álle generaties.'

'Big Brother 2021': neem deel aan een nieuw experiment

Wat gebeurt er als wildvreemde mensen, 100 dagen lang, niet anders kunnen dan zichzelf zijn, zonder filters en social media, en ondertussen 24/7 bekeken en beoordeeld worden door de kijker? 'Big Brother' gaat de uitdaging aan en is op zoek naar bewoners. Iedereen die deze uitdaging aandurft en denkt iets unieks toe te voegen aan dit experiment kan zich nu opgeven via: www.bigbrother2021.comWanneer?
Wanneer 'Big Brother' in 2021 terugkomt maken RTL en SBS België op een later moment bekend. 'Big Brother 2021' wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland in samenwerking met Lecter Media.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers